Početna  /  Morgan Friman optužen za seksualno zlostavljanje, oglasio se i glumac
Svijet Vijesti

Morgan Friman optužen za seksualno zlostavljanje, oglasio se i glumac

– Glumac Morgan Friman optužen je za seksualno zlostavljanje više žena, a optužbe su se pojavile u četvrtak kada je neimenovana žena CNN-u rekla da ju je glumac seksualno zlostavljao.

Zlostavljanje se dogodilo 2015. godine kada je radila kao asistentkinja produkcije na komediji “U velikom stilu”, u kojoj je Friman glumio, prenose mediji.

Optužila je glumca da ju je često neprimjereno dirao te imao komentare na račun njenog tijela i odjeće.

– Friman je pokušavao dignuti moju suknju i ispitivao me nosim li donje rublje – kazala je.

Osam žena tvrdi da su bile Frimanove žrtve. Neke od njih njegovo su ponašanje nazvale zlostavljanjem, a druge neprimjerenim ponašanjem.

 Evo šta Morgan Friman kaže o optužbama za seksualno zlostavljanje

Nakon što ga je više žena optužilo za seksualno zlostavljanje, oglasio se glumac Morgan Friman.

“Svi koji me poznaju ili su radili sa mnom znaju da nikad ne bih nekog namjerno povrijedio ili učinio da se osjeća nelagodno. Ispričavam se svima koji su osjetili nelagodno ili omalovaženo. To mi nikad nije bila namjera”, izjavio je 80-godišnji glumac za Sky News.

Jedna od žena optužila ga je da joj je navodno jednom prilikom podigao suknju i pitao je nosi li donje rublje. Incidenti su se navodno događali tokom promocija filmova i u njegovoj producentskoj kući Revelations Entertainment.

Tri novinarke su ga optužile da je davao neumjesne komentare tijekom intervjua, a jedna njegova bivša suradnica izjavila je da su ona i ostale koleginice znale da ne smiju nositi usku odjeću pred Frimanom jer je on uvijek komentarisao njihova tijela.

Ukupno 16 ljudi razgovaralo je sa CNN-om o Frimanu, od kojih osam žena tvrdi da su bile žrtve. Neke od njih tvrde da je bila riječ o zlostavljanju, dok su druge to nazvale neprimjerenim ponašanjem.

0 Shares
0 Shares
Copy link