Početna  /  Mladen Bosić u Trebinju: Kusturičina kandidatura za gradonačelnika je šala
Hercegovina

Mladen Bosić u Trebinju: Kusturičina kandidatura za gradonačelnika je šala

TREBINJE – Na potencijalnu kandidaturu Emira Kusturice za gradonačelnika Trebinja na lokalnim izborima naredne godine, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladen Bosić gleda kao na šalu. Nakon sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem, Bosić je danas rekao da Savez za promjene još uvijek, ni u jednoj opštini, ne razmatra ko bi mogao da bude kandidat na lokalnim izborima u oktobru 2016. godine.

vucurevic_bosic1_mojahercegovina
Slavko Vučurević i Mladen Bosić (Foto: Moja Hercegovina)

Bosić je naglasio da će učiniti sve da na lokalne izbore izađu jedinstveno, a da je takav scenario u Trebinju realan i moguć.

“Danas nismo pričali o imenima kandidata u bilo kojoj opštini, ali smo napravili preliminarni dogovor. Iznenađenje bi bilo da čovjek koji nema pojma o problemima ovih građana postane gradonačelnik. Sve je moguće, ali ja ne mogu da zamislim da Kusturica bude gradonačelnik. Mislim da je to neki probni balon koji je bačen, eto da bismo mi sad o tome pričali. Ne vjerujem da je to realna mogućnost”, rekao je Bosić o Kusturičinoj izjavi da razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika Trebinja.

O kandidatima “Saveza za promjene” tek naredne godine

Bosić nije odgovorio da li podržava to da Slavko Vučurević bude zajednički kandidat, te naglasio da će se o tome odlučivati tek naredne godine.

“Mi smo za to da kandidat bude onaj oko koga se dogovorimo kada otvorimo razgovore. Mi nismo namjerno ušli u fazu razmatranja, ko će biti kandidati. To ostavljamo za početak naredne godine, do tada nećemo o tome razgovarati. Mislim da je prerano da se sada o tome govori. Ovo što se sada dešava je vještački isforsirano. Nemamo imena kandidata ni za jednu opštinu”, istakao je Bosić.

On je ocijenio da je stanje u svim lokalnim zajednicama, bez obzira na to ko je na vlasti u njima, veoma teško, te da je odnos Vlade RS prema njima, neprihvatljiv.

mladen_bosic_trebinje_mojahercegovina
Mladen Bosić (Foto: Moja Hercegovina)

“Vrlo malo ili ništa je urađeno od strane Vlade RS da pomogne lokalnim zajednicama. Proces daljeg oduzumanja ingerencija lokalnih zajednica sada je u fazi pritisaka na opštine da se one zadužuju za kredite koje treba da uzmu Vlada RS, koja je potrošila sve limite za zaduživanje. U ovoj državi se procesuiraju samo oni koji kradu do deset hiljada maraka sve preko toga je pod amnestijom”, istakao je Bosić danas u Trebinju.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da je izvijesno da će Savez za promjene i dalje djelovati zajedno, te obezbijediti kontinuitet njihove vlasti.

Nikolija Bjelica

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap