Početna  /  Mjere u Srpskoj produžene do 27. septembra, građani pozvani na vakcinaciju
Izdvajamo Republika Srpska

Mjere u Srpskoj produžene do 27. septembra, građani pozvani na vakcinaciju

Foto: RTRS
Republički štab za vanredne situacije donio je danas Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, kojim je dosadašnje mjere produžio do 27. septembra 2021. godine.

Republički štab za vanredne situacije danas je prihvatio i Informaciju o raspodjeli 25.000 doza druge komponente Sputnjik vakcine protiv virusa korona, te zadužio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske.

“Republički štab poziva sve građane, ukoliko se nisu vakcinisali, da to učine što prije”, navodi se u saopštenju.

Vakcinacija u Republici Srpskoj odvija se bez zastoja, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, različitih proizvođača, za građane.

Republički štab za vanredne situacije naložio je Ministarstvu unutrašnjih poslova i Inspektoratu da intenziviraju kontrolu sprovođenja mjera zaštite od virusa korona.

I dalje se zabranjuje okupljanje u grupama većim od 120 osoba, sva privatna okupljanja koja se ne održavaju na javnom mjestu u grupama većim od 70 osoba.

Takođe se ograničava radno vrijeme u periodu od šest do 24 časa svim ugostiteljskim objektima za hranu i piće i priređivačima igara na sreću.

Noćni klubovi i dalje mogu da rade do dva časa iza ponoći.

Izvor: RTRS

3 Shares
Copy link
Powered by Social Snap