Početna  /  Mjere produžene do 11. maja, uz određene korekcije
Republika Srpska

Mjere produžene do 11. maja, uz određene korekcije

Republički štab za vanredne situacije donio je danas zaključak kojim se sve mjere donesene s ciljem sprečavanja širenja virusa korona u Srpskoj produžavaju do 11. maja, uz određene korekcije, rekao je komandant Štaba i premijer Srpske Radovan Višković, javlja RTRS

– Postoje određene korekcije. Naši zaključci će brzo biti objavljeni sa dodatkom za privredne subjekte kojima od danas odobravamo rad. U njemu su propisani uslovi koje moraju da ispune da bi obavljali svoju djelatnost, a da ne ugrožavaju zdravlje ljudi i ne utiču na širenje virusa korona – rekao je Višković na konferenciji za novinare poslije sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Nove mjere

Mjere koje su u Republici Srpskoj donesene s ciljem sprečavanja širenja virusa korona produžene su do 11. maja, uz određen korekcije, odlučio je danas Republički štab za vanredne situacije. Pogledajte koje su mjere korigovane:

Od sutra od 7.00 do 19.00 časova mogu da počnu sa radom i uslužne radnje /autopraonice, vulkanizeri, automehaničarske radnje, praonice tepiha, hemijske čistionice…/, radnje sa informatičkom i telekomunikacionom opremom, saloni namještaja, druge zanatsko preduzetničke radnje, osim frizerskih salona, te muzeji i biblioteke, rekao je komandant Štaba Radovan Višković, koji je i predsjednik Vlade Republike Srpske.

Takođe, jedna od mjera koja je relaksirana odnosi se na osobe starije od 65 godina kojima će od sutra svaki radni dan u periodu od 7.00 do 10.00 časova biti dozvoljena šetnja uz obavezno nošenje maski i izbjegavanje okupljanja u veće grupe.

Višković je rekao da će šalter sale i matične službe u lokalnim zajednicama početi sa radom u intervalu od 7.00 do 15.00 časova.

– Omogućiće se, uz poštovanje svih preventivnih mjera, rad kuhinja i dostave hrane i pića iz ugostiteljskih objekata, kao i šalterska prodaja hrane i pića bez mogućnosti konzumiranja unutar i ispred tih objekata – pojasnio je Višković.

On je rekao da se ovo ne odnosi na trgovine neprehrambenom robom koje su u tržnim centrima, te da će se o njima odlučivati od 1. maja.

– Od tog datuma omogućićemo i rad tržnim centrima u kojima će i dalje biti zabranjen rad dječijih igraonica, ugostiteljskih objekata i bioskopa. Od 1. maja, od 6.00 do 13.00 časova, omogućiće se rad stočnih pijaca, a u bolnicama Srpske i domovima zdravlja vratiće se rad /sub/specijalističkih ambulanti sa oko 50 odsto kapaciteta u skladu sa prioritetima – rekao je Višković.

0 Shares
0 Shares
Copy link