Početna  /  Miroslav Borojević nastavlja seriju protesta u Doboju: Traži bezbjedan put za djecu
Izdvajamo Republika Srpska

Miroslav Borojević nastavlja seriju protesta u Doboju: Traži bezbjedan put za djecu

 
U organizaciji člana pokreta “Za pravdu i red – liste Nebojše Vukanovića”, Miroslav Borojević Beli najavio je kontinuitet protestnih aktivnosti u obliku blokade saobraćajnice Dobojskih brigada. Ovo je treći takav potez u posljednjih dva mjeseca, a prema riječima Borojevića, trebao bi biti i posljednji u seriji, no sa nastavkom svakodnevnih blokada sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Borojević je izrazio odlučnost u borbi za sigurnost svih učesnika u saobraćaju, s posebnim naglaskom na zaštitu djece koja se svakodnevno pješice upućuju u školu kroz ovu ulicu.

“Ovo nije samo pitanje trenutne neugodnosti, već dugoročne sigurnosti najmlađih članova naše zajednice,” istakao je Borojević.

Protesti počinju danas u podne i trajat će najmanje dva sata, sa planom da se održavaju redovno svakog dana u različitim terminima, što sugerira strategiju maksimalnog efekta na svakodnevni život i logistiku grada, sve dok se zahtjevi ne ispune.

Organizatori su pozvali građane na razumijevanje i podršku, ističući da je bezbjednost djece prioritet koji nadrasta trenutne neugodnosti izazvane blokadama. Takođe su pozvali na dijalog sa odgovornim gradskim vlastima kako bi se pronašlo održivo rješenje koje će zadovoljiti potrebe svih strana.

Građani Doboja su pozvani da se pridruže ili podrže protest u skladu sa svojim uvjerenjima i mogućnostima, dok je od gradskih vlasti zatražena hitna reakcija na izražene zahtjeve.

Dok se grad priprema za moguće promjene u dnevnom ritmu zbog najavljenih blokada, ostaje da se vidi kako će ovaj oblik građanskog neposluha uticati na odluke koje trebaju donijeti nadležni organi.

Izvor: Dobojski info

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap