Početna  /  Mirko Ćurić kandidat za gradonačelnika – SNSD u koaliciji sa 9 političkih partija
Trebinje

Mirko Ćurić kandidat za gradonačelnika – SNSD u koaliciji sa 9 političkih partija

Danas je u Trebinju potpisan koalicioni sporazum o podršci Mirku Ćuriću za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Sporazum je potpisalo 9 političkih partija, a kako je rečeno, očekivanja su izuzetno visoka jer vladajuća koalicija očekuje podršlku 70% glasača i skupštinsku većinu obezbijeđenu 21 mandatom.

Podršku za mjesto gradonačelnika na lokalnim izborima koji će se održati u novembru tekuće godine, aktuelni gradonačelnik Mirko Ćurić, dobio je od 9 političkih partija. Njega su podržali DNS, SP, Pokret za Trebinje, Partija ujedinjenih penzionera, Ujedinjena Srpska, NDP, Prva srpska demokratska stranka i Demos. Ćurić je rekao da očekuje apsolutnu pobjedu koja će garantovati preko 20 skupštinskih mandata.

“Hoćemo da i u dobru i zlu budemo složni i nemamo čega da se bojimo. Očekujemo 70 odsto podrške, ne zato da bi mi u tome uživali, nego da bi imali podršku da sprovedemo sve one projekte koje smo planirali.” – rekao je Ćurić.

Ćurićev optimizam dijeli i Luka Petrović, generalni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

”Ova devetočlana koalicija treba da osvoji 70% glasova i 21 mandat u skupštini. To je jedinstveni stav naše koalicije.” – rekao je Petrović.

Plan je da se najavljene investicije sprovedu u djelo, a mišljenje aktuelnog gradonačelnika je da će uz stabilnu skupštinsku većinu realizacija ići dosta lakše. On je naveo da je u prethodne četiri godine sprovedeno više od 60 novih programa te realizovano preko 85 projekata. Na kraju svog obraćanja izrazio je nadu da će se pozitivan trend ulaganja nastaviti, za što je potreban jak tim i podrška glasača.

 

5 Shares
5 Shares
Copy link