Početna  /  Ministarstvo poljoprivrede RS krenulo u organizovano rušenje ugleda našeg portala putem RTRS-a i ATV-a
Hercegovina nevesinje

Ministarstvo poljoprivrede RS krenulo u organizovano rušenje ugleda našeg portala putem RTRS-a i ATV-a

Odsjek za odnose sa javnošću Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede poslao je večeras na adresu naše redakcije demanti na tekst ”Nevesinjac ogorčen sadržajem paketa pomoći Vlade RS poljoprivrednicima” koji smo i objavili na našem mediju. Tekst demantija i optužba na račun našeg rada, tačnije da širenjem dezinformacija nanosimo štetu akciji podjele sjemenskih paketa,  ekspresno je objavljen na portalu javnog medijskog servisa RTRS, ali i na portalu provladine Alternativne televizije, čime se očigledno krenulo u pokušaj organizovanog rušenja ugleda internet magazina ”Moja Hercegovina”.

Ovom prilikom želimo našim čitaocima skrenuti pažnju da smo sasvim slučajno zapazili Facebook objavu Nevesinjca Brana Pejanovića, koju smo uz prateći tekst i objavili na našem portalu. Na lokalnom portalu Radio Nevesinja smo provjerili sve vijesti vezane za podjelu pomoći i našli smo samo podatak da se radi o paketima pomoći vrijednim 252 KM. Nigdje u tekstu se nisu spominjale različite vrijednosti sjetvenih paketa!

Namjera nam nije bila da na bilo koji način ugrozimo podjelu pomoći poljoprivrednicima, međutim ispostavilo se da je pomoć dijeljena bez jasnih kriterijuma, te da su građani uslijed nepotpunih informacija o razlikama u vrijednosti sjetvenih paketa – dovedeni u situaciju da opravdano sumnjaju u eventualne zoupotrebe na lokalnom nivou, prilikom podjele pomoći.

Ostalo je potpuno nejasno ko je i po kojim uslovima dobio skuplji, a ko jeftiniji paket pomoći? Po kojim kriterijumima je otac troje djece, ratni vojni invalid i borac prve kategorije dobio paket pomoći u vrijednosti od oko 60 KM? Ko je pravio spiskove pomoći, postoji li šansa da je vlast na lokalnom nivou zloupotrijebila pomoć od ministarstva i podijelila je podobnim članovima političkih stranaka?

Potpuno je suludo i maliciozno kriviti naš portal zbog objave spornog teksta, međutim, ispostavilo se da je ogromna reakcija javnosti (preko 10.000 čitanja teksta i preko 120 komentara na objavi), bila dovoljna uzbuna da ministarstvo piše demant u 20:04h, i to neradnim danom, u nedjelju – na Vaskrs!? Već u 20.30h demant je objavljen na portalu RTRS-a, a samo 15 minuta kasnije i na portalu provladinog ATV-a, što nedvosmisleno govori o organizovanoj medijskoj hajci, sa ciljem narušavanja ugleda našeg medija.

Na kraju izražavamo žaljenje ako je bilo ko iz Ministrstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS pomislio da na bilo koji način naš medij svojim objavama želio ugroziti bilo kakvu akciju pomoći, bilo kome, ali kada već pomažete, potrudite se da to bude transparentno, bez mogućnosti zloupotreba od strane bilo koje političke stranke.

S poštovanjem,
Redakcija Internet magazina ”Moja Hercegovina”

 

332 Shares
Copy link
Powered by Social Snap