Početna  /  Ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević u Bileći: Tekstilna industrija svijetla tačka bilećke privrede
bileća Hercegovina

Ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević u Bileći: Tekstilna industrija svijetla tačka bilećke privrede

BILEĆA – Ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske Vjekoslav Petričević sastao se danas sa načelnikom Opštine Bileća Miljanom Aleksićem gdje je rukovodstvo Opštine upoznalo ministra sa privrednom situacijom u Bileći. Najviše riječi je bilo o tekstilnoj industriji, kao i o ženskom preduzetništvu.

Kako je istakao ministar Petričević, Vlada Republike Srpske će u narednom periodu potražiti investitore zainteresovane za ulaganje u tekstilnu industriju koja je u Bileći najviše zastupljena.

„Pored uobičajenih aktivnosti koje Ministarstvo vodi prema privrednoj zajednici koje će biti kroz rasterećenje same privrede a sve u cilju stvaranja bolje klime za nove investitore, a s druge strane da se omoguće nova zapošljavanja a na uštrb svega toga – povećanje plata u realnom sektoru. Pričali smo i o tekstilnoj industriji pošto je Bileća poznata po tome. Imaćemo posjetu Ministarstvu privrede Srbije pa ćemo tražiti investitora iz Srbije koji bi bio zainteresovan za ulaganje u Bileću“, naveo je Petričević.

Načelnik Opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je da je tekstilna industrija u Bileći jedna od svijetlih tačaka bilećke privrede. On je izrazio nadu da će uz pomoć Vlade Republike Srpske biti omogućena nova zapošljavanja, naročito ženske radne snage.

„Imali smo jedan poslovni sastanak gdje smo ministra upoznali čim raspolažemo. Najviše smo govorili o tekstilnoj industriji u Bileći koja ima moderne pogone  i nadam se da će  da se uključi Vlada i Opština da se zaposli ženska radna snaga“, naglasio je Aleksić.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričevič u okviru posjete Bileći, obišao je danas tekstilno preduzeće „Pčelica Maja“.

Milena Koprivica

38 Shares
38 Shares
Copy link