Početna  /  Miloš Bratić sportista godine u Nevesinju
Hercegovina nevesinje

Miloš Bratić sportista godine u Nevesinju

NEVESINJE – Miloš Bratić fudbaler nevesinjskog Veleža i član KMF “Nevesinje”, proglašen je večeras za najboljeg sportistu Nevesinja u 2017. godini, dok je najbolji mladi sportista Ivan Petković kik-bokser Veleža.

Miloš Bratić je u 2017. godini nastupao za FK “Velež” i KMF “Nevesinje, te u oba sporta bio jedan od najboljih pojedinaca u klubovima.

U drugom dijelu sezone u Premijer futsal ligi BiH imao je najbolji indeks uspješnosti, a trenutno je među vodećim strijelcima u elitnom rangu takmičenja. U FK „Velež“ Bratić je u jesenjem dijelu sezone najefikasniji igrač i drugi strijelac Druge lige RS – istok.

“Ovo je velika čast za mene i lijep je osjećaj kada te tvoja okolina nagradi za sav trud”, kaže Bratić i dodaje da će mu ova nagrada biti dodatni motiv u narednim sportskim izazovima.

Bratić se našao u jakoj konkurenciji uspješnih nevesinjskih sportista, a osim njega u konkurenciji su bili: Darko Dragović (RK “Hercegovina”), Ivana Radić (Kbk “Velež”, “Lets Dens”), Ognjen Romović (KMF “Nevesinje”), Ivan Petković (Kbk “Velež”), Radovan Spremo (Sokolsko društvo “Nevesinjska puška”).

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović je rekao da su svi sportisti pobjednici i da postižu dobre sportske rezultate uprkos teškoj situaciji u sportu. Avdalović je mladim sportistima poručio da su rad, disciplina i upornost vrline koje treba da krase sportiste i poželio im sreću u narednoj godini.

Najbolji mladi sportista je Ivan Petković član Kbk “Velež” koji je dvostruki prvak RS, prvak Srbije, pobjednik Balkanskog kupa i srebrni sa Evropskog kupa, dok je prvak Balkana u lou-kik kategoriji.

Za sportske nade godine kandidovani su: Luka Terzić, Luka Gudelj, Marija Torović, Nataša Tamindžija i Dejan Manigoda, a svi nominovani su podijelili priznanje “Nada godine”.

Posebne priznanja su dobili Ognjen Romović i Darko Dragović jer su, uprkos unosnim ponudama, ostali vjerni svojim klubovima iz Nevesinja.

U revijalnom dijelu programa nastupile su članice plesnog kluba “Lets Dens”, i Etno grupa “Simonida”.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link