Početna  /  Miloradu Dodiku i Novici Gušiću povelje opštine Nevesinje
Hercegovina

Miloradu Dodiku i Novici Gušiću povelje opštine Nevesinje

NEVESINJE – Dobitnici Povelje opštine Nevesinje za ovu godinu su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i proslavljeni komadant Osme hercegovačke motorizovane brigade Novica Gušić.

Novica Gušić već decenijama nije u mogućnosti da dođe u Nevesinje pa je povelja uručena zamjeniku predsjednika BORS-a Vojinu Gušiću.

Novica Gušić je poslao telegram u kojem se zahvalio predstavnicima opštine Nevesinje na uručenoj nagradi i rekao da se Mitrovdani moraju slaviti kao dani kada je narod Nevesinja i Hercegovine odbranio pravo na postojanje na vjekovnim ognjištima.

Milorad Dodik je povelju dobio zbog, kako kažu, doprinosa u razvoju opštine.

On je rekao da se svi u Srpskoj mogu ugledati na Nevesinje i doprinos Nevesinjaca prilikom stvaranja RS. On je poručio da dolaze bolji dani za Nevesinje i najavio niz infrastrukturnih projekata, prvenstveno saniranje gradskih ulica i magistralnog puta od Nevesinja do međuentitetskog razgraničenja u pravcu Mostara.

Osim Povelje, opština Nevesinje dodjeljuje i plakete za izuzetan doprinos, a ove godine  plaketu “Sveti Dimitrije” su dobili Prijepolje, Nikšić, Udruženje Hercegovaca Novi Sad i Udruženje Nevesinjaca u Beogradu za pomoć koju su u najtežim ratnim godinama pružali Nevesinju.

Plaketa za humanost u toku rata je uručena porodici dr Slobodana Duke, koji je u ratu spasavao živote na prvoj liniji fronta i u Domu zdravlja. Plaketu za doprinos radu udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i za zalaganje u ratnim i poratnim danima uručeno je porodici Gorana Kneževića.

Predstavnik opštine Prijepolje su opštini Nevesinje uručili ikonu “Beli anđeo” rekavši da su vrata njihove opštine otvorena za Nevesinjce i da se nadaju boljoj saradnji i u miru.

Ljubiša Bukvić