Početna  /  Miladin Stanić za MH: Nešić je došao do kraja, DNS-u slijedi novi veliki raskol
Izdvajamo Teme i komentari

Miladin Stanić za MH: Nešić je došao do kraja, DNS-u slijedi novi veliki raskol

Miladin Stanić
Šef kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Miladin Stanić smatra da će iznuđena ostavka Nenada Nešića sa pozicije v. d. direktora Javnog preduzeća “Putevi RS” dovesti do daljeg cijepanja DNS-a, te da će dio te stranke otići u opoziciju, dok će drugi dio, prema njegovim riječima, ostati da čvrsto podržava vladajuće političke strukture.

Komentarišući za Moju Hercegovinu današnju izjavu poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini RS Aleksandra Glavaša da će njegova partija nakon posljednjih dešavanja “morati da nastavi mimo koalicije predvođene SNSD-om”, Stanić tvrdi da ima pouzdane informacije da se sprema novi veliki raskol u DNS-u.

Pouzdano znam da će organi DNS-a uskoro raspravljati o daljim koracima nakon smjene Nenada Nešića sa pozicije direktora ‘Puteva RS’, te da će biti donijeta odluka da se gradskim i opštinskim odborima te stranke da potpuna sloboda prilikom izbora koalicija i biranja partnera na predstojećim lokalnim izborima”, kaže Stanić za naš portal.

On dodaje i to da će prema informacijama kojima raspolaže veliki dio DNS-a ostati u koaliciji sa SNSD-om, dok će jedan dio dosadašnjih članova i funkcionera te stranke na izborima i poslije njih sarađivati sa opozicijom.

“Značajan dio DNS-a čine interesdžije i ljudi koji imaju unosne poslove sa aktuelnom vlasti. Oni će i dalje ostati u istom kolu sa SNSD-om. Oni koji nemaju takvih poslova, koji su čestiti i pošteni preći će na stranu opozicije. Takođe, ono što je sigurno jeste to da se politička karijera Nenada Nešića približila kraju”, tvrdi Stanić za Moju Hercegovinu.

Podsjećamo, dosadašnji v. d. direktor “Puteva RS” i predsjednik DNS-a Nenad Nešić sinoć je, nakon razgovora s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, podnio ostavku na mjesto v. d. direktora “Puteva RS” zbog, kako je rekao, zdravstvenih razloga.

Prije toga, Nešić je na partijskom skupu u Bijeljini oštro kritikovao članove vladajuće koalicije iz Demosa i SPS-a, nazivajući ih “tunjavcima” i “drposovcima”, ali i najavio da će DNS za dvije godine postati najjača partija u Republici Srpskoj.

Nešić je najavio da će partija na čijem je čelu uskoro saopštiti da li ostaje u koaliciji sa SNSD-om, dok je poslanik ove stranke i jedan od najbližih saradnika lidera DNS-a saopštio da je vrijeme da se ova koalicija raskine.

Nakon prevelikog pritiska unutar koalicije, članovima i simpatizerima DNS-a je jasno da mi više ne možemo da trpimo pritiske i razna obezvređivanja, te da svoje političko djelovanje moramo da nastavimo mimo koalicije predvođene SNSD”, istakao je Glavaš.

On dodaje da je očigledno da politika DNS ne može da se ostvari unutar kolicije, jer ne postoji razumijevanje i poštovanje od strane SNSD kao najvećeg koalicionog partnera prema stavovima njegove stranke, koja je ujedno i druga po snazi politička partija unutar koalicije.

Aleksandar Glavaš

“DNS ne pristaje da bude privjesak ili pomoćna stranka već želi da bude isključivo partner koji će biti uvažavan i koji će autonomno implementirati svoju politiku. S obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj i narušenu demografsku sliku moj stav je da Srpskoj trebaju političke promjene, a da DNS mora da bude u funkciji građana Republike Srpske, a ne funkcija, te da svoje političko djelovanje nastavimo u opoziciji. Ipak, konačnu odluku o svemu će da donese Predsjedništvo DNS u narednih dan dva”, rekao je Glavaš.

Moja Hercegovin

15 Shares
15 Shares
Copy link