Početna  /  MH saznaje: Dragana Pejović po napuštanju SDS-a tražila povećanje odborničke naknade – Vrši se pritisak na odbornike iz skupštinske većine od strane Ilije Tamindžije…
Hercegovina

MH saznaje: Dragana Pejović po napuštanju SDS-a tražila povećanje odborničke naknade – Vrši se pritisak na odbornike iz skupštinske većine od strane Ilije Tamindžije…

Dragana Pejović, bivša odbornica SDS-a na prethodnom zasjedanju Supštine opštine Berkovići napustila je ovu stranku i prešla u nezavisne odbornike. Njen prvi prijedlog nakon istupanja iz SDS-a bio je zahtjev da se na narednom zasjedanju donese odluka da se odborničke dnevnice  za odbornike u Skupštini povećaju sa 200 na 400 maraka mjesečno, navodi naš izvor. Kako je zakonom propisan odbornički dodatak u Berkovićima 340 KM, na osnovu prosječne plate u ovoj opštini, vjerovatno će se zahtjevati maksimalnih 340 KM. On dodaje da Pejovićeva ovu inicijativu pravda željom da se pomogne stanovništvu Berkoviće, jer bi povećanje uplaćivala ugroženim kategorijama. Kako su mediji nedavno prenijeli, njenim odlaskom pala je skupštinska većina u Berkovićima, ali naš izvor dalje tvrdi da to nije tačno, jer je trenutno 7:6. Skupštinsku većinu nastoji ugroziti Ilija Tamindžija koji već duže vrijeme pokušava vrbovati određene odbornike iz skupštinske većine u Berkovićima.

  Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Berkovići, o čemu su mediji pisali, Dragana Pejović

je napustila SDS i postala nezavisni odbornik. Ono što su mediji tada prenijeli je to da se njenim odlaskom iz SDS-a izgubila skupštinska većina, što nije tačno, tvrdi naš izvor.

”U skupštini opštine Berkovići skupštinska većina još uvijek postoji, trenutni odnos je 7:6 nakon odlaska Dragane Pejović. O tome mediji nisu pisali, već su naprotiv objavili da skupštinska većina više ne postoji. Takođe, mediji nisu objavili da je Pejovićeva odmah po izlasku iz kluba SDS zatražila povećanje dnevnica, tj. odborničkih naknada. Ona tvrdi da bi tim povećanjem pomogla socijalno ugrožene kategorije u Berkovićima, a ukoliko je zaista tako, zašto se jednostavno nije tražilo povećanje nekog socijalnog davanja? Očito se ne radi o iskrenim namjerama već o potrei za ličnom koristi. Pored toga, ne razmišlja se da bi to povećanje za mali budžet Berkovića bio veliki udarac, jer je to oko 40.000 KM na godišnjem nivou.” -navodi naš izvor.

Njenu inicijativu podržali su odbornici lokalnog SNSD-a i DNS-a koji su na kolegijumu za narednu sjednicu Skupštine opštine Berkovići koja se održava u petak, 28.12. podržali da ide prijedlog odluke o povećanju odborničkih dnevnica, navodi dalje naš izvor koji je insistirao na anonimnosti.

Po saznanjima našeg izvora, SDS u Berkovićima neće podržati ovu inicijativu,  a nadaju se podršci jednog odbornika socijalisticke partije i dvoje nezavisnih odbornika. 

”Njihovu podršku skupštinska većina u Berkovićima je i ranije imala, pa se očekuje da tako i ostane. Entitetska vlast koju čini SNSD pokušava na sve načine preko Ilije Tamindžije da izdejstvuje prelazak nekih odbornika kako bi se narušila većina u Skupštini opštine Berkovići.” -navodi naš izvor.

Novo zasjedanje Skupštine opštine Berkovići je već za dva dana, a tada će mnoge stvari biti jasnije, jer će se gotovo sigurno znati da li je skupštinska većina stabilna ili će doći do preokreta. 

Igor Svrdlin

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap