Početna  /  MH saznaje: Bosić ponovo tražio Šešićevo isključenje, Predsjedništvo ga odbilo, Šarović blizu kandidature…
Izdvajamo Republika Srpska Vijesti

MH saznaje: Bosić ponovo tražio Šešićevo isključenje, Predsjedništvo ga odbilo, Šarović blizu kandidature…

Predsjedništvo SDS-a neće isključiti Davora Šešića iz članstva u stranci, iako je na tome ponovo insistirao bivši stranački predsjednik Mladen Bosić, saznaje Moja Hercegovina.

Kako za naš portal otkrivaju izvori iz vrha najveće opozicione političke partije u Republici Srpskoj, o Šešiću, odnosno njegovim kritikama na račun rada vrha SDS-a, posebno odnosa prema banjalučkom gradskom odboru i izboru kadrova, nedavno je vođena žustra rasprava među čelnim ljudima te stranke. Iako je, prema njihovim riječima, Bosić ponovo tražio da Šešić bude izbačen iz SDS-a tome se oštro usprotivila većina članova Predsjedništva.

“Bosićev stav o Šešiću u početku je podržao i Vukota Govedarica, ali je on prihvatio stav većine da Šešića ne treba isključivati iz SDS-a zbog stavova koje je iznosio. Zaključeno je da Šešić ne radi protiv stranke, a jedino što mu se zamjera jeste to da bi stvari trebalo da rješava unutar partije, umjesto što to radi preko medija. Poslije prilično oštre rasprave zaključeno je da predsjednik stranke, Mirko Šarović, u najskorije vrijeme razgovara sa Šešićem kako bi se pokušale prevazići nesuglasice”, otkrivaju naš sagovornici.

Oni dodaju i to da se o kandidaturama za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH na opštim izborima sljedeće godine u vrhu SDS-a još nisu poveli “ozbiljni razgovori”, ali da je, kako ističu, gotovo sigurno da će SDS uzeti kandidaturu za srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Iako se u pojedinim medijima i dijelu javnosti spekuliše kako je Milan Miličević, navodno, glavni favorit za dobijanje te kandidature, među većinom članova Predsjedništva prevladava stav da bi to, ipak, trebalo da bude Mirko Šarović. O tome tek predstoje ozbiljni razgovori i usaglašavanje stavova unutar stranke, kao i dogovor sa ostalim strankama iz opozicije”, tvrde izvori našeg portala.

Podsjećamo, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, Davor Šešić, nedavno je u intervjuu za Moju Hercegovinu ponovio kritike na račun vrha stranke, ističući da se “neke stvari moraju mijenjati kako bi SDS bio uspješan”.

Između ostalog, Šešić je rekao i to da je vrh SDS-a odgovoran što su u prošlosti na čelnim pozicijama stranke u Banjaluci bili ljudi poput Nenada Stevandića, Ognjena Tadića, Predraga Vulina i Ljube Ninkovića, a koji su, prema njegovim riječima, rušili SDS.

MH INTERVJU Davor Šešić : Želim uspješan SDS, neke stvari se moraju mijenjati!

Moja Hercegovina

7 Shares
7 Shares
Copy link