Početna  /  MH otkriva: Zaposlenima u zgradi Vlade “skresano” vrijeme za relaksaciju
Izdvajamo Republika Srpska

MH otkriva: Zaposlenima u zgradi Vlade “skresano” vrijeme za relaksaciju

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prošle sedmice je pooštrio disciplinske mjere prema zaposlenima u toj instituciji, tjerajući ih da se pri svakom ulasku ili izlasku iz zgrade Vlade u Banjaluci obavezno moraju “čekirati”, odnosno provući karticu kojima se potvrđuje dolazak ili odlazak sa posla, što do sada nije bio slučaj.

Kako za Moju Hercegovinu otkrivaju izvori iz Vlade RS, koji su insistirali na anonimnosti, Viškovićeve mjere dovele su do prave pustoši u kafićima koji se nalaze u tržnom centru “Integral inženjeringa”, preko puta zgrade Vlade, a koji su, inače, bili omiljeno mjesto relaksacije za više od 8.000 zaposlenih u toj instituciji.

“Od ranog jutra pa sve do 16 časova, kada se završava radno vrijeme za službenike u Vladi RS, kafići u Integralovom tržnom centru bili su skoro uvijek puni. U vrijeme pauze, od 10 do 10.30 časova, tamo doslovno nisu mogao da baciš šibicu, a takvo stanje je trajalo čak i u vrijeme najstrožih epidemioloških mjera zbog korona virusa”, ističu naši sagovornici.

Oni otkrivaju i to da je prije desetak dana, upravo u vrijeme pauze, zbog prenatrpanosti ugostiteljskih objekata u Integralovoj zgradi morala da interveniše Komunalna policija.

“Najvjerovatnije po nečijem pozivu, komunalni policajci su tada došli u tržni centar i tamo zatekli stotine radnika zgrade Vlade među kojima veliki broj uopšte nije nosio zaštitne maske. Može biti da je upravo to bio glavni razlog zbog kojih je Višković odlučio da uvede mnogo strožije mjere kontrole prisustva na poslu zaposlenih, od kojih ogromna većina skoro da ništa ne radi već po cijeli dan ispija kafe i obilazi butike u blizini radnog mjesta. To je, međutim, dovelo i do nekih paradoksalnih situacija jer spremačice, koje zbog prirode posla i po deset puta u toku dana moraju da izađu iz zgrade Vlade da izbace smeće, sada svaki put moraju da provlače svoje kartice”, navode izvori našeg portala.

Podsjećamo, Moja Hercegovina je krajem septembra prošle godine objavila da je zgrada Vlade RS u Banjaluci, još tada, postala jedan od najvećih klastera širenja opasne bolesti budući da se u pojedinim ministarstvima, u nekom trenutku, nalazilo i više od dvadeset zaraženih virusom korona.

Takođe, jedan od prvih potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona u Republici Srpskoj upravo je bio među zaposlenima u Vladi RS, kada je sredinom marta prošle godine zvanično potvrđeno da je infekciju novim virusom „pokupio“ ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, kao i sekretar tog ministarstva. Navodno, Klokić i njegov sekretar virusom korona zarazili su se na famoznoj zabavi koju su pojedini pripadnici vladajuće elite organizovali u „Jova baru“ u Banjaluci. Sredinom jula 2020. potvrđeno je i to da je predsjednik Vlade RS Radovan Višković takođe bio zaražen virusom korona.

Širenje zaraze u Vladi RS bilo je zaustavljeno u martu, kad su postojale striktne mjere kojima je bio predviđen dolazak na posao samo neophodnog kadra, dok su ostali sjedili u kućama. Čim je to prekinuto, epidemija je ponovo buknula.

“U kancelarijama u zgradi Vlade RS, zbog pretjeranog zapošljavanja podobnih kadrova ljudi doslovno sjede jedni drugima u krilu, tako da je širenje zaraze bilo potpuno očekivano”, rekli su nam tada izvori našeg portala.

Moja Hercegovina

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap