Početna  /  Mesić podnio ostavku na dužnost predsjednika SABA-e
Hrvatska Vijesti

Mesić podnio ostavku na dužnost predsjednika SABA-e

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić podnio je u utorak ostavku na dužnost počasnog predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA) u želji, kako je naveo, da Savez poštedi negativnih posljedica nastalih objavljivanjem snimaka s njegovim izjavama iz 1990. i 1992. godine.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

“Razmotrivši stanje nastalo nakon objavljivanja snimka s mojim, ponavljam i ovom prilikom, apsolutno neprihvatljivim izjavama iz godine 1992, kao i onog kasnije objavljenog iz godine 1990, te uzimajući u obzir činjenicu da vjerovatno postoje još i drugi moji snimci iz tog vremena s jednako neprihvatljivim izjavama, a u želji da poštedim Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske bilo kakvih negativnih posljedica, podnosim ostavku na funkciju počasnog Predsjednika SABA-e”, stoji u Mesićevoj ostavci podnesenoj predsjedniku SABA-e Franji Habulinu.

“Neću se pozivati na to da sam tako govorio u razdoblju od neke tri godine, iznoseći ono što je tada bila politika HDZ-a, a šta je – to je danas više nego očito – i ostalo politika te stranke. Jednako kao što se neću pozivati ni na činjenicu da sam u razdoblju od dvadesetak godina, a posebnou vremenu kada sam obavljao dužnost predsjednika Republike Hrvatske, zastupao dijametralno suprotna stanovišta”, ističe Mesić dodajući da, ne opravdavajući se, preuzima punu odgovornost za ono što je izrekao.

Istakavši uz ostalo da će i dalje “davati svoj angažovani doprinos borbi usmjerenoj na to da antifašizam bude i ostane jedan od temelja današnje Republike Hrvatske – onako kako je i zapisano u njenom Ustavu”, Mesić u ostavci poručuje da njegova privrženost antifašizmu kao sklopu vrijednosti i njegova “privrženost borbi protiv galopirajuće fašizacije Hrvatske ni na koji način, a najmanje objavljivanjem snimaka starih četvrtinu vijeka, neće biti poljuljana”.

0 Shares
0 Shares
Copy link