Ponedjeljak, 27.01.2020
More

  Merkelova sa Borenovićem: Podrška Njemačke svim razumnim i odgovornim stranama u BiH

  Podijeli:

  Njemački kancelar Angela Merkel u razgovoru sa predsjednikom PDP-a Branislavom Borenovićem potvrdila je opredijeljenost za evropski put BiH, te naglasila da će podršku na tom putu imati sve ozbiljne, razumne i odgovorne strane u zemlji koje su spremne da kreiraju bolje odnose unutar BiH.

  FOTO: Nezavisne

  Borenović je tokom susreta Merkelovom u Pasau “prenio uvjerenje da u Republici Srpskoj i BiH u PDP-u imaju iskrene prijatelje i političke partnere koji su opredijeljeni da predano rade, kreiraju bolje odnose unutar BiH i približe Srpsku i BiH Evropskoj uniji”, saopšteno je iz PDP-a.

  On je naglasio da ova stranka njeguje evropske vrijednosti i insistira na unutrašnjem dogovoru, kao ključnom preduslovu za smirivanje tenzija i put naprijed. Sastanak Merkelove i Borenovića održan je tokom završnog predizbornog skupa Hrišćansko-demokratske unije Njemačke (CDU) pred parlamentarne izbore koji će biti održani u nedjelju, 24. septembra.

  Učešće na ovom skupu i sastanak sa Merkelovom rezultat su dugogodišnje saradnje koju PDP ima sa CDU, Hrišćansko-socijalnom unijom (CSU) i partijama desnog centra iz Njemačke.

  U saopštenju se navodi da je ovaj sastanak potvrda da je PDP bio i ostao dio velike evropske porodice političkih partija. Ovo je drugi susret Borenovića i Merkelove, a prvi se desio pred kraj prošle godine tokom kongresa Hrišćansko-demokratske unije u Esenu.

  Tokom boravka u Njemačkoj, Borenović je razgovarao i sa poslanicima i ovogodišnjim kandidatima za savezni parlament Pasau i sa ostalim poslanicima saveznog parlamenta. Sastancima su prisustvovali i međunarodni sekretar PDP-a Saša Milanović i potpredsjednik banjalučkog gradskog odbora stranke Draško Stanivuković.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI