Početna  /  Mektić: Salihović je nečastan čovjek koji je u Tužilaštvo BiH uvukao kriminal i korupciju
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Vijesti

Mektić: Salihović je nečastan čovjek koji je u Tužilaštvo BiH uvukao kriminal i korupciju

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić odgovorio je na izjave suspendovanog glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića kazavši da je nečastan čovjek koji je u državno tužilaštvo uvukao kriminal i korupciju.

Dragan Mektić (FOTO: AA/arhiv)
Dragan Mektić (FOTO: AA/arhiv)

Mektić je u izjavi za Klix.ba kazao da je Salihović nečastan čovjek koji se samo greškom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) našao na poziciji glavnog tužioca.

“Salihović je, nažalost i velikom greškom, bio na toj poziciji. Uradio je to što je uradio, a ja samo mogu kazati je u Tužilaštvo BiH uvukao kriminal i korupciju. Trenutno se s njim bavi Tužilaštvo BiH u smislu istrage i Disciplinski tužilac VSTV-a u mislu utvrđivanja njegove disciplinske odgovorosti i u skopu toga je suspendovan”, kazao je Mektić.

Državni ministar sigurnost smatra da s ljudima kao što je Salihović ne treba mnogo polemisati i razgovarati.

S ljudima i profilima kao što je Salihović ne treba razgovarati. Nakon svega što je uradio i nakon ogromnom narušavanja pravosudnog sistema BiH, nemam namjeru polemisati s njim. Ispod časti mi je razgovarati s takvim ljudima”, kazao je Mektić i dodao kako ga Salihović ne može tužiti, jer se protiv njega vodi istraga koja se, prema njegovim riječima, proširuje svaki dan.

Podsjećamo da je suspendirani glavni tužilac Tužilastva BiH Goran Salihović kazao je da će tužiti Mektića zbog klevete i jer je, kako je pojasnio, iznio laži na njegov račun.

“Moramo reagovati na izjave Dragana Mektića koji je bolestan. On iznosi laži, neistine i uvrede, bukvalno ruši ovaj sistem. Krenuo je od Tužilaštva BiH, želi biti ministar, policajac, a možda i predsjednik države. Jednostavno ne znam šta više hoće, a napadi su mu takvi da urušava cijeli sistem i najbolje mu je da se bavi svojim poslom. Tužit ću ga za klevetu, a VSTV mora reagirati i stati u odbranu tužilaca i sudija od napada koji su neprimjereni”, kazao je Salihović.

Danas se pred prvostepenom disciplinskom komisijom VSTV-a održava ročište u postupku protiv Salihovića kojeg se tužbom tereti za nedostavljanje informacija disciplinskom tužiocu, omogućavanje obavljanja saslušanja neovlaštenim osobama, nedostvaaljanje informacija…

0 Shares
0 Shares
Copy link