Početna  /  Mektić novinarima predočio završnu riječ tužiteljke
Bosna i Hercegovina

Mektić novinarima predočio završnu riječ tužiteljke

U završnom izlaganju tužiteljke u predmetu Ružica Jukić protiv Dragana Mektića zbog klevete rečeno je da iz provedenih dokaza proizilazi jasan zaključak da je tužbeni zahtjev u cjelosti osnovan te da je nesporna činjenica da je tužiteljka potpredsjednica VSTV-a i kao takva poznata javna ličnost, kao što je i ministar sigurnosti BiH.

U završnom izlaganju tužiteljka je navela da je tuženi Dragan Mektić izrekao neistinite tvrdnje u dijaloškoj emisiji ‘Pošteno’ na FTV i na konferenciji za štampu, koje je advokata tužiteljice taksativno nabrojao.

Između ostalog, Mektić je kazao da je Ružica Jukić frizerka, da ne poznaje zakone i da je nekompetentna za vršenje funkcije na kojoj se nalazi, da je na ime dnevnica naplatila 65.000 KM, da se na poziciji potpredsjednice VSTV-a našla isključivo zbog slabosti sistema, da joj je v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić rodica koju ona samo po tom osnovu štiti i zloupotrebljava rodbinske veze kako bi prikrila kriminal itd.

Navedeno je da je tuženi sam dokazao osnovanost svih činjenica na kojima je zasnovan tužbeni zahtjev, te da je u svom iskazu prilikom saslušanja u svojstvu parnične stranke, sam potvrdio sve činjenične navode iz tužbe.

“Kada ministar sigurnosti BiH daje izjave za medije, onda takve izjave radi ozbiljnosti i kvalifikovanosti moraju biti zasnovane na konkretnim činjenicama za koje postoje dokazi, a izjave o nečijoj kvalifikovanosti za obavljanje određene funkcije moraju pretpostavljati znanje o zakonskim pretpostavkama o uslovima da se određena ličnost imenuje na određenu poziciju”, navedeno je u završnim riječima tužiteljice.

Tužiteljka je predložila da sud u cjelosti usvoji postavljeni tužbeni zahtjev i obaveže tuženog na naknadu troškova postupka.

0 Shares
0 Shares
Copy link