Početna  /  Mektić: Ne postoji špijunska afera između BiH i Hrvatske, sve je u skladu sa zakonom
Bosna i Hercegovina Hrvatska

Mektić: Ne postoji špijunska afera između BiH i Hrvatske, sve je u skladu sa zakonom

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić danas je u Sarajevu još jednom komentarisao navode o prisluškivanju, odnosno obavještajnom djelovanju BiH prema Hrvatskoj, naglašavajući da ne postoji nikakva špijunska afera te da se sve radi u skladu sa zakonom.

“To što je neko u Hrvatskoj potencirao priču da BiH nekoga prisluškuje, sve je urađeno za nečije lične interese. Naglašavam da ne postoji nikakva afera, sve se radi u skladu sa zakonom i sve je uobičajeno”, kazao je Mektić.

Podsjećamo, hrvatski list Nacional nedavno je objavio informaciju da Obavještajno bezbjedonosna agencija (OBA) BiH prisluškuje određene hrvatske zvaničnike, nakon čega je reagovalai bh. strana poručivši da ništa nije učinjeno mimo zakona.

“Sve što se radi, radi se u skladu sa zakonom. Razumljivo je da će BiH štititi svoje interese, ali u skladu s dozvoljenim normama i naravno zakonom”, kazao je Mektić, poručivši da u tome nema ništa sporno.

Dodao je da će uskoro u BiH doći i direktor Obavještajne službe Hrvatske Daniel Markić.

“Mi smo već razgovarali s kolegama iz Hrvatske i za nekoliko dana u Sarajevo će doći direktor SOA-e, jednostavno ne postoji nikakav problem”, zaključio je Mektić.

0 Shares
0 Shares
Copy link