Početna  /  Mektić: Ja sam za “makedonski scenario” u RS
Republika Srpska

Mektić: Ja sam za “makedonski scenario” u RS

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić održao je danas pres-konferenciju o nekoliko tema među kojima je odnos pozicije i opozicije u Republici Srpskoj, angažovanju policije u NSRS, ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču…

“Ovdje je opozicija, SDS, Savez za promjene jasno iskazala svoj stav, na demokratski način, jednu vrstu bunta i protesta zato što se ne uvažavaju zahtjevi opozcije. Zašto se ne raspravlja o revizorskom izvještaju u kojem je obrazložen deficit budžeta, zašto se ne objavljuju u Službenom glasniku odluke koje je donijela NSRS”, pita se Mektić.

On je takođe postavio pitanje kako je moguće da nekom poslaniku u NSRS Vlada RS ne odgovori mjesecima.

“Želio sam da pitam šta je makedonski scenarij, po čemu je sporan. Ja sam za makedonski scenarij u RS, a prije sam bio sa Zoranom Zaevim, razgovarao sam s njim o tome šta je makedonski scenario. Dogodio se narod, došao pred skupštinu u Skoplje, izvršio pritisak da se imenuje mandatar. Ne vidim nikakav problem u makedonskom scenariju, pobjedila je demokratija, na jedan civilizovan i demokratski način se uspotavila vlada. Nakon toga rješavaju straška pitanja u evrointegracijama. Hajde da i mi imamo jedan takav scenario, da riješimo pitanje propasti, bježanja omladine, deficita… Ovdje omladina mora pobjeći iz države da bi preživjela. Dajte nam ‘božiji scenario’, da ovdje pobjedi demokratija, razvoj, civilizacijsko ponašanje, borba protiv kriminala, korupcije, pljačke vlastitog naroda. Dajte nam kakav god želite scenarij. Za mene makedonski scenario jednako je demokratija”, poručio je Mektić.

On je postavio pitanje šta je problem akciza.

“Ko zagovara akcije, sadašanja Vladau RS i Lars-Gunar Vigemark. Odgovaraju li akcije našim građanima? Kako će odgovarati kad smo do sada prikupili osam milijardi, a nemamo kilometara. Predsjenik RS otvara autoputeve u Srbiji, presjeca vrpce, a vlastitom narodu ostaje put ka zapadnoj Evropi i da tamo rade, na građevini, konobarišu… Dođi predsjedniče ovdje pa prereži vrpcu, nema, bruka i sramota”, kazao je Mektić.

0 Shares
0 Shares
Copy link