Početna  /  Mektić Izetbegoviću: Što je tvoj babo ostavio Turskoj u amanet ogradi, mi ne damo ni pedalj!
Bosna i Hercegovina

Mektić Izetbegoviću: Što je tvoj babo ostavio Turskoj u amanet ogradi, mi ne damo ni pedalj!

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić komentarisao je jučerašnju izjavu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je njegov otac Alija Izetbegović predsjedniku Turske Redžepu Tajip Erdoganu ”ostavio BiH u amanet”. Mektić je oštro kritikovao Izetbegovića.

”Nažalost, moramo se baviti tuđim glupostima umjesto da obrazlažemo naše strateške planove i programe vezane za predstojeće izbore, kako da izvedemo ovo društvo iz sunovarata i krize, da obezbijedimo kakvu takvu perspektivu mladim ljudima, da ne bježe i napuštaju BiH i samim tim i RS”, poručio je Mektić.

Osvrćući se na izjavu Izetbegovića, Mektić je kazao da ”mi nemamo ništa s Turskom”.

“Ja odavde sa ovog mjesta mu poručujem, to što je njegov babo ostavio Erdoganu i Turskoj neka ogradi i prepiše Turskoj. Nemamo ništa ni sa njegovim babom, ni sa Erdoganom, ni sa Turskom. Tu nebulozu i glupost što je izjavio, neka on sa Erdoganom sada sjedne i ono što misli da u amanet, Erdogan neka što prije ograde i prepiše jedan kroz jedan Erdoganu. Ne može on davati niti njegov babo u amanet. Mislim da to nikome ne odgovara, pa ni Bošnjacima”, dodao je on.

81 Shares
81 Shares
Copy link