Mektić: Braća Hodžić biće pod tretmanom bezbjednosnih službi

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je Srni da će blizanci Amir i Emir Hodžić, koje je Njemačka deportovala jer ih sumnjiče za planiranje terorističkog napada, biti pod tretmanom bezbjednosnih službi.

Dragan Mektić (FOTO: AA/arhiv)

“Njemačka je braću Amira i Emira Hodžić okarakterisala kao lica koja se mogu dovesti u vezu sa terorizmom, ali im nisu sudili i nisu imali konkretno krivično djelo, nego kontakte zbog čega su ih i protjerali. Oni su naši državljani i po tom osnovu smo bili obavezni da ih prihvatimo”, rekao je Mektić.

On je naveo da se Hodžići u BiH ne mogu dovesti u vezu ni sa čim konkretnim što ima elemenata krivičnog djela.

“Biće maksimalno tretirani od naših bezbjednosnih službi. Dok su još bili u Njemačkoj pod radom njihovih službi, učestvovali smo zajedno u raskrinkavanju njihovih simpatizera”, dodao je Mektić.

Dvojica državljana BiH osumnjičena za planiranje terorističkog napada u NJemačkoj deportovani su juče u BiH. Na sarajevskom aerodromu braća Amir i Emir Hodžić zadržani su oko sat vremena, a saslušali su ih pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Policija okruga Roštok u Njemačkoj stavlja im na teret direktne veze sa pripadnicima terorističke organizacije “Islamska država” u Siriji.

Autor