Početna  /  Mektić: BiH ima problem zbog umišljenosti Tužilaštva
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

Mektić: BiH ima problem zbog umišljenosti Tužilaštva

Tužilaštvo BiH ne funkcioniše u organizacionom i institucionalnom smislu, u smislu ljudskih odnosa, opredjeljenja da se uhvati u koštac sa gorućim problemima, da se bori protiv kriminala i korupcije, da se zalaže za snažnu vladavinu prava, tvrdi ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Dragan Mektić (FOTO: AA)
Dragan Mektić (FOTO: AA)

Mektić smatra da su u Tužilaštvu BiH umislili da su oni elita, da su najpametniji, najbolji, da oni sve znaju i da su ostali nivoi za neke niže poslove, te ističe da zbog zbog te njihove umišljenosti BiH ima problem.

“I oni su u kolapsu, haosu, u glibu i vrte se samo u tom blatu. Njima treba glasno i jasno reći da u vrlo kratkom periodu podvuku crtu i ustanove jesu li u stanju da uspostave red, nekakvu organizaciju, da funkcionišu, da se okrenu svojoj ulozi i onome što od njih ovo društvo očekuje”, rekao je Mektić.

On je za današnje “Oslobođenje” naveo da, ako to nisu u stanju, “onda se mora neko umiješati i postaviti pitanje odgovornosti, ako treba i opravdanosti postojanja zbog neefikasnosti rada”.

Prema njegovim riječima, nekvalitetni ljudi su došli na određene pozicije u Tužilaštvu BiH, a od njih se očekuju odgovorni poslovi.

“Ima tužilaca u Tužilaštvu BiH koji ne znaju da odrade složen predmet”, izjavio je Mektić.

On smatra da je za stanje u pravosuđu dijelom odgovoran i Visoki sudski i tužilački savjet BiH zato što praktično ne postoje nikakvi kriterijumi.

0 Shares
0 Shares
Copy link