Početna  /  Mališani sa Kosova u posjeti Gacku
Bosna i Hercegovina Hercegovina Republika Srpska Vijesti

Mališani sa Kosova u posjeti Gacku

GACKO – Gacko je ove nedelje po treći put domaćin djeci sa Kosova i Metohije u sklopu projekta „Spojimo djecu Kosova i Republike Srpske“.

djeca-sa-kosova-u-posjeti-gacku

Djeca iz Gacka su protekle subote raširenih ruku dočekala 49 vršnjaka sa Kosova i Metohije koji će i ove godine, treći put zaredom, sedam dana provesti u ovoj hercegovačkoj opštini.

Za 49 najboljih učenika Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Kosovske Kamenice i „Veljko Dugošević“ iz Raniluga domaćini su pripremili bogat program sa željom da ih upoznaju sa ljepotama i znamenitostima Hercegovine.

U planu je posjeta Prebilovcima,  Žitomisliću, Mostaru, Trebinju, a obići će i Tjentište, te gatačka jezera Klinje i Vrba.

Kao i predhodnih godina, domaćini, opština Gacko i Sindikat RiTE-a, potrudili su se da za male goste sa Kosova pripreme i poklone u vidu školskih torbi i pribora, koji će im biti uručeni na završnom koncertu planiranom za petak, 26. avgust.

Organizator projekta „Spojimo djecu Kosova i RS“ je Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, a ove godine je uspio da u Republiku Srpsku dovede 510 mališana.

Osim Gacka, učenike sa KiM su ugostile i porodice iz Prijedora, Banja Luke, Gradiške, Laktaša, Prnjavora, Modriče, Šamca, Broda i Bijeljine.

Milanka Kovačević

0 Shares
0 Shares
Copy link