Početna  /  Makedonski premijer Zaev danas stiže u posjetu BiH
Vijesti

Makedonski premijer Zaev danas stiže u posjetu BiH

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić će dočekati svog makedonskog kolegu ispred zgrade institucija BiH u nedjelju ujutro, nakon čega će biti održani razgovori, a bit će održan i susret članova delegacije Savjeta ministara BiH s članovima delegacije Vlade Republike Makedonije.

Ovom prilikom je predviđeno potpisivanje dva sporazuma.

Memorandum o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije potpisat će Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, i Ljupčo Nikolovski, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije.

Program kulturne saradnje Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture Republike Makedonije potpisat će Adil Osmanović, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, i Robert Alagjozovski, ministar kulture Republike Makedonije.

Nakon toga planiran je sastanak s predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, te odvojeni sastanci ministara Savjeta ministara BiH i ministara Vlade Republike Makedonije.

Premijer Zaev susrest će i s članovima Predsjedništva BiH.

Po završetku susreta u Sarajevu, premijer Zaev otići će u Rotimlje kod Stoca gdje će položiti vijenac na spomen-obilježje tragično stradalom predsjedniku Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje.

Moja Hercegovina

0 Shares
0 Shares
Copy link