Početna  /  Makedonija: 15 osoba na saslušanju zbog nereda u Sobranju
Svijet Vijesti

Makedonija: 15 osoba na saslušanju zbog nereda u Sobranju

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju potvrdilo je danas da je do sada identifikovano 15 osoba koje su učestvovale u neredima u Sobranju i protiv kojih je MUP podnio krivičnu prijavu.

REUTERS/Stoyan Nenov

U saopštenju tužilaštva se navodi da je dosad “saslušan veći broj osoba” i da će saslušanja biti nastavljena s ciljem prikljupljanja svih podataka o događanjima u Sobranju.

Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije je prethodno saopštilo da je Jedinica za nasilni kriminal SUP Skoplje Osnovnom javnom tužilaštvu podnijela krivične prijave protiv 15 osoba u vezi s neredima koji su se dogodili u četvrtak naveče u Sobranju, od kojih je pet osoba već privedeno, prenosi Tanjug.

Poslanici stranke Albanaca u Makedoniji DUI su, zajedno s predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju, u četvrtak navečer spornim glasanjem izabrali novog predsjedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog i inicijative “Za zajedničku Makedoniju” upali u Sobranje.

Ukupno je 83 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju, među povrijeđenima je bilo 54 civila, 25 policajca, tri poslanika i jedan novinar.

1 Share
1 Share
Copy link