Početna  /  Lukač: Prisluškivanje predsjednika Srpske nije dobar potez
Republika Srpska

Lukač: Prisluškivanje predsjednika Srpske nije dobar potez

BIJELJINA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da prisluškivanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, u najmanju ruku, nije dobar potez.

Dragan Lukač (FOTO: Nebojša Mandić)

“Prisluškivati predsjednika Republike, u najmanju ruku, mislim da nije dobar potez, ni način kako dokazati nekakve optužbe koje svakodnevno čujemo na račun predsjednika, ali i vidimo da svih ovih godina nije bilo materijalizacije tih optužbi, ni konkretnog sudskog postupka”, rekao je Lukač.

On je podsjetio da je Sud BiH i zvanično saopštio da je u određenom vremenskom periodu prisluškivao predsjednika Republike Srpske.

“Oni kažu, u skladu sa zakonom. Svakako da, u skladu sa zakonom, svako može i da se prisluškuje, ako za to ima potrebe, ali neko je Sudu morao da obrazloži zbog čega je konkretno predsjednik Republike Srpske stavljen pod određene mjere, u ovom slučaju prisluškivanje”, rekao je Lukač novinarima u Bijeljini, gdje je danas svečano otvorio novi objekat Policijske stanice.

Lukač je dodao da, u svakom slučaju, postoje mnogi drugi načini da se dokaže nečija eventualna krivica.

Sud BiH saopštio je juče da je u krivičnom predmetu protiv Slobodana Pavlovića i drugih zbog krivičnog djela pranje novca i zloupotreba položaja i ovlaštenja izdao naredbu za primjenu posebnih istražnih radnji, nadzor i tehničko snimanje telekomunikacija prema određenom broju lica, uključujući i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap