Početna  /  Lukač: Nema prisluškivanja!
Izdvajamo Republika Srpska

Lukač: Nema prisluškivanja!

Nakon više najava, i prijave tužilaštvu, da će protiv Milorada Dodika biti podnesena krivična prijava zbog prisluškivanja opozicije, danas se obratio i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač koji tvrdi da nema prisluškivanja.

Nakon više najava da će protiv Milorada Dodika biti podnesena krivična prijava zbog njegove tvrdnje izrečene sinoć u NSRS, da prisluškuje opoziciju, danas se obratio i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač odbacujući to da MUP RS prisluškuje nekog bez sudskog naloga.

Govoreći da se Dodikova izjava može kvalifikovati političkom, Lukač je rekao da nema nelegalnog prisluškivanja.

“Odgovorno tvrdim da nema prisluškivanja ako se ne radi o osobi koja se bavi kriminalom, terorizmom ili nekom drugom nezakonitom radnjom”, kazao je Lukač navodeći da je prisluškivanje moguće samo uz sudski nalog.

On je pozvao i nadležni skupštinsko odbor zadužen za rad MUP-a da provjeri tačnost u vezi prisluškivanja.

Milorad Dodik sinoć je rekao da prisluškuje SDS i da zna sve šta rade…On je za te tvrdnje tražio i potvrdu od ministra policije Dragana Lukača koga je upitao: Jeli tako…da sve znamo…

Lukač se ranije nije oglasio, a najavu podnošenja kriivčne prijave najavili su iz opozicionih stranaka SDS i PDP, a prijavu tužilaštvu je podnijela i nevladina organizacija TI.

BNTV

1 Share
Copy link
Powered by Social Snap