Početna  /  Luka Petrović imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske
Hercegovina

Luka Petrović imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske

Nadzorni odbor Elektroprivrede Republike Srpske na današnjem sastanku prihvatio je ostavku dosadašnjeg v.d. direktora Radmile Čičković a na mjesto vršioca dužnosti generalnog direktora ERS-a imenovao aktuelnog gradonačelnika Trebinje Luku Petrovića.  Ovo je u ime Nadzornog odbora ERS-a saopštio zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Nebojša Rikalo.

Foto: Moja Hercegovina

”Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora razmatrana je i prihvaćena ostavka vršioca dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srpske, gospođe Radmile Čičković i imenovan je novi vršilac dužnosti generalnog direktora. Novi vršilac dužnosti je gospodin Luka Petrović, magistar mašinstva iz Trebinja. Mi smo na današnjoj sjednici zadužili Upravu društva da formira komisiju kako bi što skorije izvršila primopredajnu aktivnost. Takođe, danas smo donijeli odluku da pokrenemo javni konkurs za izbor generalnog direktora Elektroprivrede.” – rekao je Nebojša Rikalo okupljenim novinarima.

Rikalo je dodao da su razlozi ostavke Radmile Čičković lične prirode te da izvršni direktori za sada neće biti mijenjani, jer je današnje zasjedanje bilo povodom ostavke dosadašnjeg v.d. generalnog direktora.

Neformalno se moglo čuti da Čičkovićevu čeka posao u Ministarstvu finansija Republike Srpske, te da je to razlog njene ostavke ali i to da je Nadzorni odbor smijenio Radmilu Čičković, ali da je u javnost puštena informacija da se radi o ostavci.

Sada se očekuje od aktuelnog gradonačelnika Trebinja, Luke Petrovića da se izjasni povodom ovog imenovanja, a kako je Rikalo naveo Petrović je prihvatio ovo imenovanje pa slijedi ostavka na mjesto gradonačelnika. Zakonski, u roku od 9(0 dana, biće raspisani lokalni izbori za gradonačelnika Trebinja, pa građane Trebinja očekuje još jedna predizborna kampanja, u ovom slučaju postizborna predizborna kampanja.

Igor Svrdlin

 

 

 

52 Shares
Copy link
Powered by Social Snap