Početna  /  Lojalnost pod lupom: Ako uradi bilo šta mimo volje SNSD, Nešić leti iz fotelje
Bosna i Hercegovina Izdvajamo

Lojalnost pod lupom: Ako uradi bilo šta mimo volje SNSD, Nešić leti iz fotelje

Foto: Siniša Pašalić
Lider SNSD Milorad Dodik nije dao “blanko” podršku Nenadu Nešiću za funkciju ministra bezbjednosti BiH, što podrazumijeva da bi Nešić mogao da bude smijenjen s te pozicije ukoliko on ili DNS na bilo koji način odstupe od politike koju vodi SNSD.

Kako za Srpskainfo otkrivaju odlično obaviješteni izvori iz vrha najveće političke partije u Republici Srpskoj, na jučerašnjem “sastanku pomirenja” između lidera SNSD i “pobunjenih” funkcionera te stranke iz Istočnog Sarajeva, upravo je Nešićev “uslovni” ostanak u fotelji ministra bezbjednosti bio jedan od zanimljivijih detalja s navedenog sastanka.

– Ukoliko Nešić na bilo koji način pokuša da “solira” kao novi ministar bezbjednosti ili nešto pokuša da uradi na svoju ruku bez saglasnosti SNSD, ekspresno će biti pokrenuta procedura za njegovu smjenu. To je, između ostalog, dogovoreno na jučerašnjem sastanku predsjednika Dodika s funkcionerima Gradskog odbora SNSD iz Istočnog Sarajeva. Dakle, jedan pogrešan korak i Nešić leti iz fotelje – tvrde izvori Srpskainfo portala.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić ranije je za Srpskainfo potvrdio da je u interesu građana sarajevsko-romanijske regije, ali i cijele Republike Srpske, njegov gradski odbor spreman da “proguta” Nešića kao ministra. Međutim, Ćosić je najavio da će biti pokrenuta unutarstranačka rasprava kojoj će, prema njegovim riječima, u fokusu biti način Nešićevog djelovanja kao ministra bezbjednosti.

Lider DNS Nenad Nešić, kao ni prethodnih dana, nije želio da komentariše negativne ocjene i stavove funkcionera SNSD iz Istočnog Sarajeva o njegovom “liku i djelu”.

– Nemam komentar – krako je poručio Nešić.

Izvor: Srpskainfo

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap