Početna  /  Lociran automobil u jezeru: U mjestu Bijela smrtno stradala četiri studenta
Federacija BiH Hercegovina

Lociran automobil u jezeru: U mjestu Bijela smrtno stradala četiri studenta

U slijetanju automobila u jezero Salakovac u mjestu Bijela na putu Jablanica Mostar smrtno su stradala četiri studenta iz Vinkovaca, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić.

Sa lica mjesta (FOTO: Bljesak.info)
Sa lica mjesta (FOTO: Bljesak.info)

“U vozilu su se nalazile još četiri osobe inicijala V.B. (1991. godište), Š.A. (1993), T.V. (1995) i D.R. (1995). Svi su iz Vinkovaca, a preživjeli je S.P. (1994.)”, kazao je Marić.

Dodao je da su svi iz Vinkovaca ili okoline Vinkovaca, te da su na terenu saobraćajna policija, specijalci i Gorska služba spašavanja. Uskoro se očekuje dolazak krana pomoću kojeg će biti izvučeno vozilo koje je locirano na mjestu gdje je i sletjelo, na 13 metara dubine.

Nezvanično, riječ je o studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koji su krenuli u Hrvatsku, kući za praznike.

Podsjećamo, jutros je oko 9:50 sati na putu između Jablanice i Mostara u mjestu Bijela došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je, automobil Škoda Octavia, hrvatskih tablica sletio u rijeku Neretvu. Jedna osoba je uspjela iskočiti i nalazi se u mostarskoj bolnici.

0 Shares
0 Shares
Copy link