Početna  /  Kroz angažovan i veseo ton o otuđenosti kod djece: Ljubinjski mališani uživali u predstavi „Pinki i Ponki”
Hercegovina Kultura ljubinje

Kroz angažovan i veseo ton o otuđenosti kod djece: Ljubinjski mališani uživali u predstavi „Pinki i Ponki”

LJUBINJE – Danas je u Ljubinju, u organizaciji osoblja Narodne biblioteke „Dr Ljubo Mihić”, odigrana pozorišna predstava za djecu „Pinki i Ponki”. U pitanju je autorski projekat dječijeg glumca Velibora Đorđića, koji potpisuje i režiju ovog veselog komada.

(Foto: Moja Hercegovina)

Predstava kroz angažovan i veseo ton progovara o sveprisutnijoj otuđenosti kod djece, otuđenosti omeđane sa četiri zida i globalnim prozorom u svijet – društvenim mrežama i ostalim aplikacijama.

Djeca, nažalost, imaju sve manje volje za aktivnostima napolju, pa se sve češće može čuti ”mama, neka me još malo na kompjuteru”, a sve rjeđe ”mama, odoh malo ispred kuće/zgrade da se igram”. Upravo o toj problematici progovaraju dva glumca, oličena u braći klovnovima – Pinkiju i Ponkiju, Velibor Đorđić i Igor Svrdlin. Oni su kroz predstavu prepunu mašte i pomalo zaboravljenih igara predočili sve ljepote aktivnosti i druženja u prirodi.

Ljubinjski mališani su u dva termina, u 10:00 te u 11:00 časova, do posljednjeg mjesta ispunili prostorije Narodne biblioteke „Dr Ljubo Mihić” i uživali u četrdesetominutnoj predstavi.

(Foto: Moja Hercegovina)

Interaktivna, kakva u osnovi i jeste, ova predstava je uspjela pobuditi maštu mališana i potpuno ih uključiti u samu predstavu. Rad Velibora Đorđića, glumca sa preko dvadeset godina iskustva, je odavno prepoznat, pa predstave sa njegovim potpisom su nailazile i nailaze na jako dobar prijem najmlađe publike širom Republike Srpske.

Ova predstava, kao i prethodne predstave u izvođenju trebinjskih glumaca, imala je jaku edukativnu crtu, a naravoučenije ovog veselog komada je bilo da mališani slobodno vrijeme što više provode van četiri zida, te da im osnovni, a često i jedini vid zabave, ne bude kompjuter i aktivnosti vezane za njega.

Djeca bez sumnje s nestrpljenjem očekuju neku od sljedećih avantura Velibora i Igora.

(Foto: Moja Hercegovina)
0 Shares
0 Shares
Copy link