Početna  /  Lekari Nigerije: Okoroča i Tači trgovali organima
Srbija Svijet

Lekari Nigerije: Okoroča i Tači trgovali organima

Asocijacija lekara Nigerije optužila je nigerijskog milijardera Ročasa Okoroču da je sa Hašimom Tačijem i zvaničnicima Turske i Hrvatske trgovao organima.

Foto: Beta / AP
Foto: Beta / AP

 

Kako prenosi “Blic”, predsednik asocijacije Filip Ndžemanze govorio je o tome na hitnom sastanku koji je organizovan u Overiju, glavnom gradu nigerijske savezne države Imo, čiji je guverner Okoroča.

“Prvi put u istoriji jedna vlada učestvuje u trgovini organima. Vlada države Imo koristi medicinske institucije kako bi omogućila trgovinu ljudima”, tvrdi Ndžemanze.

Predsednik asocijacije nigerijskih lekara govorio je o nedavnim putovanjima guvernera Okoroče u Tursku, na Kosovo, u Hrvatsku, u Južnu Afriku i u azijske zemlje, prenosi “Blic”.

“Imamo posla sa međunarodnom mrežom na čelu sa Ročasom Okoročom u Nigeriji. Bivši premijer Kosova Hašim Tači, koji je na čelu trgovine organima u Evropi, njegov je prijatelj”, rekao je Ndžemanze.

Vladina kancelarija je saopštila da su te optužbe “stara priča kojom su se bavile nigerijske bezbednosne službe”, piše “Blic”.

Još se navodi da je Okoroča posetio Kosovo u martu 2012. godine kada se sastao sa tadašnjim Tačijevim zamenikom Bedžetom Pacolijem i ministrom trgovine Mimozom Kusari Ljiljom.

TANJUG

0 Shares
0 Shares
Copy link