Početna  /  Kulturni centar Bileća: Edukacija i zabava mladih kroz projekat “Mobilnost mladih 2”
Hercegovina

Kulturni centar Bileća: Edukacija i zabava mladih kroz projekat “Mobilnost mladih 2”

BILEĆA – Predsjednik Udruženja “Kulturni centar Bileća” Nebojša Rogan najavio je novi projekat ovog Udruženja pod nazivom „Mobilnost mladih 2“ koji je planiran da se realizuje sredinom decembra u Bileći.

Nebojša Rogan

Projekat obuhvata trodnevni seminar edukativnog karaktera za mlade, predstavu za djecu, koncert kulturno-umjetničkih društava sa područja Hercegovine i prednovogodišnji koncert Igora Vukojevića.

Teme trodnevnog seminara koje će biti predstavljene 12. 13. i 14. decembra u Narodnoj biblioteci „Vladimir Gaćinović“ u Bileći sa početkom u 12:30 časova su: „Unapređenje mogućnosti uz aktivno učešće mladih u društvu” , “Živi zdravo-podsticaj mladih da se bave sportom “a treća tema je “Budi koristan- prednost volontiranja kod mladih”.

Prema riječima Nebojše Rogana, u okviru prve teme, mladim ljudima će se, između ostalog, objasniti na koji način mogu da apliciraju za različite omladinske projekte.

“Želimo da pokažemo prednosti omladinskog udruživanja jer tako mladi lakše ostvaruju svoje zadatke i ciljeve i budu konkretniji, vidljiviji u društvu i zajednici. Mi želimo da ih uputimo na koji način mogu zakonski da se organizuju i registruju u udruženja jer želimo da što više bude omladinskih organizacija i udruženja”, naveo je Rogan.

Druga tema seminara baviće se ukazivanjem na prednosti bavljenja sportom kod mladih, gdje će istaknuti sportski radnici iz Bileće i okruženja govoriti mladima o značaju bavljenja sportom za njihov pravilan razvoj i socijalizaciju.

Kako je naveo Nebojša Rogan, treća tema govoriće o prednostima volontiranja mladih, gdje će volonteri Crvenog krsta iz Bileće prenijeti svoja iskustva volontiranja na bilećku omladinu .

U okviru  projekta “Mobilnost mladih 2”  u četvrtak 13. decembra u bilećkom Domu kulture sa početkom u 18:30 časova biće odigrana predstava za djecu takođe edukativnog karaktera “Super Bruno –zaštitnik prirode”.

Koncert Igora Vukojevića planiran je za 20. decembar. Ulaz na sve manifestacije je besplatan.

Milena Koprivica

23 Shares
23 Shares
Copy link