Početna  /  Krsmanović zbog poskupljenja struje najavio proteste krajem jula u Trebinju
Republika Srpska Trebinje Vijesti

Krsmanović zbog poskupljenja struje najavio proteste krajem jula u Trebinju

BANJALUKA – Poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zdravko Krsmanović najavio je da će opozicija krajem jula ili početkom septembra organizovati proteste u Trebinju, ukoliko ne bude povučena odluka o povećanju cijene struje u Srpskoj.

Zdravko Krsmanović (FOTO: Moja Hercegovina)
Zdravko Krsmanović (FOTO: Moja Hercegovina)

“Očekujemo da DNS insistira kod Regulatorne agencije za energetiku da povuče odluku o povećanju struje, a ako se to ne desi opozicija ide na proteste u Trebinje i nećemo se povući dok se ta odluka ne povuče”, rekao je Krsmanović danas novinarima u Banjaluci.

On je naveo da odluka Vlade Republike Srpske da povuče iz skupštinske procedure odluku o prodaji dijela državnog kapitala u Rudniku željezne rude Ljubija kod Prijedora pokazuje da nisu tačne informacije pojedinih medija da su nedavni protesti opozicije u Prijedoru doživjeli debakl.

Krsmanović je izrazio zahvalnost DNS-u koji je, kako kaže, principijelno insistirao na tome da se ova odluka povuče iz skupštinske procedure, dodajući da očekuje da DNS isto postupi i kada je riječ o odluci o povećanju struje.

Poslanik SDS-a Dušan Berić pozdravio je odluku Vlade Republike Srpske da iz skupštinske procedure povuče odluku o prodaji dijela državnog kapitala u Rudniku željezne rude Ljubija.

Šef poslaničkog kluba PDP-a Miroslav Brčkalo rekao je novinarima da ovaj klub podržava odluku Vlade Republike Srpske o povlačenju te odluke.

“Ovaj problem mora se sagledati na sveobuhvatniji način i mora biti transparentniji”, istakao je Brčkalo.

Poslanik Stranke Napredna Srpska Adam Šukalo smatra da je potrebno da Vlada Republike Srpske poništi odluku o prodaji preostalog dijela državnog kapitala u Rudniku željezne rude Ljubija, jer, kako kaže, nije ispoštovana zakonska procedura.

Izvor: SRNA

0 Shares
0 Shares
Copy link