Početna  /  Konstituisana Skupština opštine: Tim koji vodi Gacko (ne)treba mijenjati
gacko Hercegovina

Konstituisana Skupština opštine: Tim koji vodi Gacko (ne)treba mijenjati

GACKO – Uz proceduralne nedoumice i mnoštvo pauza, danas je konstituisana Skupština opštine Gacko. Na čelu ovog tijela i u naredne četiri godine biće Jovan Kovačević, koji je i u prethodnom mandatu predsjedavao lokalnim parlamentom.

Foto: Moja Hercegovna
Foto: Moja Hercegovna

19 odbornika koji čine novi saziv lokalnog parlamenta su nakon polaganja zakletve i potpisivanja izjave prionuli na posao određen dnevnim redom na kojem su bile 22 tačke. Mahom se radilo o kadrovskim rješenjima samog skupštinskog tijela i opštinske uprave.

[mhc_antrfile naslov=””]

Skupštinu opštine Gacko u ovom sazivu čini 19 odbornika, 7 iz SDS-a, 6 iz SNSD-a, po dva iz PDP-a i SP-a, dok po jednog odbornika imaju SRS RS i DNS. Tijesnu skupštinsku većinu od 10 odbornika ima Savez za promene.
[/mhc_antrfile]

Predsjedništvo lokalnog parlamenta ostaje nepromijenjeno u odnosu na prethodni saziv. Na čelu će i dalje biti Jovan Kovačević iz SDS-a, za potpredsjednika je opet izabran Kosta Milićević iz SRS RS, a za sekretara Dragan Jegdić koji je i do sada obavljao istu dužnost.

Načelnik Milan Radmilović je očigledno zadovoljan radom svojih najbližih saradnika, pa je za načelnike odjeljenja predložio manje-više ista kadrovska rješenja.

Izuzetak je Odjeljenje za opštu upravu, na čijem čelu je do sada bio Ranko Marković, kadar SP-a. Njega će zamijeniti Zorica Supić, koja dolazi iz SRS RS.

I dalje na čelu SO Gacko: Jovan Kovačević (Foto: Moja Hercegovna)
I dalje na čelu SO Gacko: Jovan Kovačević (Foto: Moja Hercegovna)

Za privredu, finansije i društvene djelatnosti u opštini Gacko i dalje će biti zadužen Dragan Papović, za prostorno planiranje i civilnu zaštitu Aleksa Zelenović, a na čelu Odjeljenja za inspekcijske poslove ostaje Dragica Jovović.

Nije bilo iznenađenja ni kada je u pitanju mjesto zamjenika načelnika. Tu finkciju će i u naredne četiri godine vršiti Radoica Antunović.

Predložena kadrovska rješenja iznijela je skupštinska većina Saveza za promene od 10 odbornika, dok su protiv bili predstavnici opozicije, kojih je 9 u gatačkom parlamentu.

Opozicija je odbila da podrži predložena kadrovska rješenja jer je nezadovoljna dosadašnjim radom ljudi na čelu opštine, ali i načinom njihovog reizbora. Time je, kako su istakli, pozicija u opštini Gacko pokazala da želja za istinskom saradnjom nije iskrena.

Opozicija nije podržala prijedloge (Foto: Moja Hercegovna)
Opozicija nije podržala predloge (Foto: Moja Hercegovna)

Milanka Kovačević

27 Shares
Copy link
Powered by Social Snap