Početna  /  Konkurs za izbor najboljih učeničkih literarnih radova na temu “Kako vidim Srbiju u budućnosti“
Republika Srpska

Konkurs za izbor najboljih učeničkih literarnih radova na temu “Kako vidim Srbiju u budućnosti“

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, Generalni konzulat Republike Srbije u Banjoj Luci i Republički pedagoški zavod Republike Srpske raspisuju Konkurs za izbor najboljih literarnih radova učenika srednjih škola u Republici Srpskog na temu „Kako vidim Srbiju u budućnosti“.

srbija-eu

Imajući na umu značaj 15. februara – Dana državnosti Republike Srbije, ne samo za građane Republike Srbije već i za srpski narod u celini, pozivamo učenike srednjih škola u Republici Srpskoj da u literarnom radu izraze svoja osećanja i razmišljanja o Republici Srbiji u budućnosti, u proznom tekstu koji neće biti duži od tri stranice.

Konkurs je nagradnog karaktera. Posebna komisija će pregledati pristigle radove i odabrati deset najboljih radova čiji autori će biti nagrađeni, a njihova imena pročitana na  svečanosti obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije, 15. februara 2016. godine u Banjoj Luci.

Molimo vas da učeničke literarne radove šaljete na adresu: Generalni konzulat Republike Srbije, 78 000 Banja Luka, Vojvode Radomira Putnika 2, sa naznakom Za konkurs. Na poleđinu svakog rada treba štampati ili zalepiti popunjen prijavni list koji se nalazi u prilogu. prijavni list

Rok za dostavu radova je 31.12. 2015. godine.

0 Shares
0 Shares
Copy link