Subota, 25.01.2020
More

  Konjičkim trkama završena 143. Nevesinjska olimpijada

  Podijeli:

  NEVESINJE – Tradicionalnim konjičkim trkama i viteškim disciplinama na Bratačkom lugu kod Nevesinja juče je završena 143. Nevesinjska olimpijada. U tri galoperske trke koje su privukle najviše pažnje učestvovalo je 17 grla.

  КОЊСКИМ ТРКАМА ЗАВРШЕНА 143. НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА
  Foto: Radio Nevesinje

  Nevesinjci su se vratili na veliku scenu zahvaljujući grlima Saške Soldo i Mirka Teletine. Po dvije nagrade otišle su u Žabljak i Bileću.

  U trci punokrvnih konja prvu nagradu od 4.000 KM zaslužilo je grlo Sunshine girl Dražena Dunđera iz Bileće. Ostale dvije stepenice pobjedničkog postolja pripale su Saški Soldo i Mirku Teletini, pošto su grla Amargedon i Jagma na cilj stigla odmah iza pobjednika.

  U trci arapskih konja najbrže je bilo grlo Zeta Ivana Kovačevića iz Žabljaka, ispred Singlava Jefta Mučibabića iz Gacka i Lenkora Dražena Dunđera iz Bileće.

  Stručna komisija nije potvdila pobjedu Kovačevića zbog sumnje da njegovo grlo ne pripada kategoriji arapskih konja. Tek nakon što stignu rezultati analize uzetog uzorka krvi biće poznat konačan plasman u ovoj trci, saopšteno je iz Organizacionog odbora.

  Mala trka bosansko-brdskih konja i mješanaca donijela je radost Saški Soldo iz Nevesinja pošto je njeno grlo Apolo prvo prošlo kroz cilj. Drugi je bio Grom Ilije Rmandića iz Bijelog Polja, a treći Putko Miljana Ostojića iz Žabljaka.

  Atraktivna disiplina potezanje konopa donijela je radost Nevesinjcima. Srpski soko je u finalu pobijedio velikog rivala Prkoške vitezove i popeo se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

  BL 2
  Foto: Radio Nevesinje

  Hici Miloša Markovića iz Rume nisu bili ni blizu prošlogodišnjih, ali dovoljni za još jednu zlatnu medalju u bacanju kamena s ramena. Sa rezultatom 16,61 stameni Vojvođanin nadmašio je Aleksandra Novakovića iz Banjaluke i Boška Kovačevića iz Nevesinja.

  kamen markovic
  Foto: Radio Nevesinje

  U finalnom potezanju klipa Saše Stanića i Danila Kovačevića više snage imao je teškaš iz Prigrevice, dok se Nevesinjac zadovoljio srebrnom medaljom.

  klip
  Foto: Radio Nevesinje

  U tradicionalnim i viteškim disciplinama i mladi i stari željeli su da pokažu snagu, spretnost i sportsko umijeće, ali i da osvoje primamljive nagrade organizatora.

  U skoku udalj i skoku uvis vodila se žestoka borba između Radovana Grozdanića iz Danilovgrada, Zorana Šukovića iz Gacka i Aleksandra Krajišnika iz Apatina.

  Na kraju je Grozdanić sa dužinom 3,20 osvojio zlato u skoku udalj, a Šuković je preskočio letvicu od 1,48 što mu je bilo dovoljno za najsjajnije odličje.

  uvis
  Foto: Radio Nevesinje

  Vitez iz Bratačkog luga Radomir Andrić još ne razmišlja o povlačenju sa olimpijskih borilišta. Danas je bio najbrži u trci sa jajetom u kašici, a u trci u džaku za dlaku mu je umakao Aleksandar Krajišnik iz Apatina.

  trka jaje
  Foto: Radio Nevesinje

  Prekaljenog olimpijca u skakanju na mijeh Luku Parežanina ove godine je iznenadio novajlija iz Trebinja Peđa Ninković.

  Ninković
  Foto: Radio Nevesinje

  Na stub visok deset metara hitro se popeo prošlogodišnji pobjednik Jovan Stupar iz Apatina. Ostali takmičari nisu bili ni blizu rezultata spretnog Vojvođanina.

  Stub
  Foto: Radio Nevesinje

  U boju na brvnu na tron se vratio Danilo Kovačević iz Nevesinja.

  Boća
  Foto: Radio Nevesinje

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI