Početna  /  Koalicioni sporazum o podršci Milenku Avdaloviću: Vizija za bolje Nevesinje
Hercegovina nevesinje Vijesti

Koalicioni sporazum o podršci Milenku Avdaloviću: Vizija za bolje Nevesinje

NEVESINJE – Stanovnici Nevesinja zaslužili su da nakon 25 godina dobiju novi, energičan tim na čelu sa SNSD-om koji će raditi za dobrobit ove opštine i prioritetno riješiti jedan od gorućih problema sa kojima se građani decenijama suočavaju – vodosnabdijevanje, poručeno je danas na predstavljanju kandidata SNSD-a za načelnika opštine Nevesinje na predstojećim lokalnim izborima Milenka Avdalovića.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Koalicioni sporazum o podršci Avdaloviću danas su potpisali predstavnici opštinskih odbora SNSD-a, Socijalističke partije, DNS-a, Ujedinjene Srpske, Srpske napredne stranke i Nezavisne liste mladih.

Avdalović je istakao da je vrijeme da stanovnici opštine Nevesinje žive kako su zaslužili, kao herojski narod koji je skupo platio cijenu slobode u proteklom ratu, a koji, kako je rekao, nema riješeno osnovno životno pitanje i ne piju vodu iz gradskog rezervoara.

“Već pedesetak godina suočavamo se sa ovim problemom, što je nedopustivo. Prioritetno ćemo rješavati ovaj problem”, obećao je Avdalović i dodao da će sljedeći važan zadatak, njega kao načelnika i tima okupljenog oko SNSD-a, biti zapošljavanje, ali tamo gdje se radi, “a ne tamo gdje se ne proizvodi i sjedi na radnim mjestima”.

On je istakao da su neophodne nove investicije u proizvodnom sektoru, napominjući da je republička vlast u posljednjih desetak godina mnogo investirala u opštinu Nevesinje, kako u energetiku, tako i u infrastukturu, ali da se opštinska vlast nije baš trudila da ulaže i stvori bolje uslove za život.

Avdalović je rekao da je Nevesinje, nažalost, jedna od rijetkih opština koja nema spomen-obilježje iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, napominjući da je skupo i krvavo platilo slobodu. On je najavio da će ovo spomen-obilježje biti izgrađeno na Gradskom trgu u prvoj godini njegovog mandata.

“Pobijedićemo na izborima demokratskim sredstvima. Svakoga ćemo uvažavati i voditi fer i korektnu kampanju”, obećao je kandidat SNSD-a za načelnika opštine Nevesinje.

Milenko Avdalović (Fot: Moja Hercegovina)
Milenko Avdalović (Fot: Moja Hercegovina)

Predstavnici koalicionih lokalnih partija jedinstvenog su stava da je Avdalović pravi čovjek koji ima vizuju razvoja ove opštine i za koga vjeruju da može ispuniti njihova očekivanja.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Ognjen Kuljić istakao je da ova stranka od Avdalovića očekuje da se maksimalno angažuje na privlačenju novih investicija i otvaranju novih radnih mjesta.

“Želimo da se zaustavi odliv stanovništva iz ove ionako male opštine, koje odlazi jer nema osnovnih uslova za život. Vrijeme je da se ovakva situacija promijeni i da na čelo opštine dođu ljudi koji će se energično uhvatiti u koštac sa nagomilanim problemima”, poručio je Kuljić.

Predsjednik OO DNS-a Miljan Đerić istakao je da u ovoj stranci u potpunosti podržavaju Avdalovića, jer vjeruju u njegove ambicije i vizuju za bolje i ljepše Nevesinje.

Podršku Avdaloviću dao je i Opštinski odbor Srpske napredne stranke, čiji je predsjednik Miljan Buha rekao da su Avdalovića izabrali zato što istinski žele dobro svojoj opštini, te da smatraju da on ima potencijal da stanovništvu stvori bolje uslove za život i nova radna mjesta.

I predstavnici Nezavisne liste mladih u Avdaloviću su prepoznali čovjeka čiji se planovi, kako kažu poklapaju sa njihovim.

Predstavnik ove liste Bojan Buha kaže da mladi očekuju zaposlenje i više radnih mjesta, naglašavajući da aktuelna vlast nije mnogo uradila po tom pitanju.

Predstavljanju kandidata SNSD-a za načelnika opštine Nevesinje prisustvovao je i narodni poslanik Ilija Tamindžija.

SRNA

114 Shares

Moja Hercegovina

114 Shares
114 Shares
Copy link