Četvrtak, 23.01.2020
More

  KLUB NOVINARA BANJALUKA: Vladimiru Kovačeviću godišnja novinarska nagrada

  Podijeli:

  zurnal.info

  Teška je bila prošla godina za novinara BN TV i portala gerila.info Vladimira Kovačevića. U večernjim satima 26. avgusta preživio je napad koji je mogao rezultirati njegovim ubistvom.

  Teške povrede koje je zadobio nisu ga zaustavile u daljnjem radu. Prepoznalo je to i Društvo novinara Banja Luka koji su Kovačeviću dodijelile godišnju novinarsku nagradu.

  U proteklih godinu dana bilo je novinara koji su kvalitetnije i više radili. Hvala na nagradi. Svi znamo kakva je situacija u Republici Srpskoj kad su mediji u pitanju. Neki koji krše novinarske slobode večeras su sa nama”, izjavio je Kovačević nakon uručenja priznanja.

  „Odgovor Vladimira Kovačevića koji se nije uplašio, ustuknuo, zaćutao, pobjegao, već nastavio da izvještava i istražuje sa istom, ako ne i većom odlučnošću, entuzijazmom, odgovornošću, je odgovor kakav i mi želimo da pošaljemo. Ne možete nas spriječiti da radimo svoj posao,“ navedeno je u obrazloženju nagrade.

  Nagrada je Kovačeviću uručena u vrijeme dok traje suđenje Marku Čoliću, optuženom za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića. Čolić, inače bokser, je zajedno sa Nedeljkom Dekićem palicama napao Kovačevića ispred zgrade gdje živi, nanijevši mu teške tjelesne povrede. Dekić je u bjestvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

  Nakon napada na Kovačevića održani su protesti novinara u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova kojim je izraženo nezadovoljstvo zbog kontinuiranog nasilja nad novinarima širom Bosne i Hercegovine. 

  (zurnal.info)

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI