Klimenta: Kolaicioni dogovor je ispoštovan, DNS je izabrao Nadzorni odbor ljubinjskog „Vodovoda“

LjUBINjE – Nakon što su juče četiri odbornika ljubinjskog DNS-a napustila skupštinsku većinu, koju si činili zajedno sa SNSD-om, SP-om i „Snagom Hercegovine“, a za cijelu situaciju okrivili predsjednicu Skupštine Persu Klimentu (SNSD), oglasila se i Klimenta.

Persa Klimenta (FOTO: Moja Hercegovina)

Ne poriče da je u rodbinskim odnosima sa aktuelnim direktorom ljubinjskog „Vodovoda“, ali naglašava da ga ona ne imenuje, te da su u cijeloj situaciji ispoštovani zahtjevi DNS-a.

„U skladu sa koalicionim sporazumom, u februaru ove godine, na prijedlog DNS-a, Skupština je jednoglasno podržala Nadzorni odbor Vodovoda i njima prenijela ovlaštenja da imenuju direktora. Taj Nadzorni odbor su predložili odbornici DNS-a. U maju je taj Nadzorni odbor, koji su podržali sada nezadovoljni odbornici, imenovao za v.d. direktora Radenka Ćuka i dao mu rješenje na tri mjeseca. Odbornicima DNS-a taj Nadzorni odbor nije odgovarao jer nije imenovao direktora koga su oni željeli, a oni su, ponavljam, izglasali taj Nadzorni odbor u februaru“, kazala je Klimenta za „Moju Hercegovinu“.

Istakla je da se ljubinjski SNSD neće miješati u unutrašnja pitanja DNS-a, već će čekati jedinstven stav načelnika Darka Krunića (DNS) i odbornika DNS-a po pitanju imenovanja novog Nadzordnog odbora u „Vodovodu“.

„Oni sada hoće da mijenjaju ljude koje su ranije sami izabrali. Nećemo mijenjati svako 15 dana Nadzorni odbor“, istakla je Klimenta.

Odbacila je optužbe da vodi ličnu i politiku rodbinkih veza.

Komentarišući stanje u ljubinjskoj Skupštini, Klimenta je izjavila kako ne zna šta bi se u narednom periodu moglo dešavati i ko će formirati novu skupštinsku većinu.

Nikolija Bjelica

Autor