Početna  /  I kiša zastala zbog njih – bilećki maturanti svečano prodefilovali
bileća Hercegovina

I kiša zastala zbog njih – bilećki maturanti svečano prodefilovali

BILEĆA – Kiša, koja je juče neprestano padala, prestala je u pravi čas i dopustila bilećkim maturantima da u svečanom defileu prošetaju ulicama svoga grada, na radost njihovih brojinih sugrađana koji su ih, kao i uvijek, s nestrpljenjem čekali.

Bilećki maturanti (FOTO: Moja Hercegovina)
Bilećki maturanti (FOTO: Moja Hercegovina)

Prema riječima Zdravke Milićević, direktorke bilećkog Srednjoškolskog centra  „Golub Kureš“, ove godine je maturiralo njih 146.

– Izašlo je šest odjeljenja: tri gimnazije, jedno ekonomskih tehničara, jedno mašinskih tehničara i jedno odjeljenje u trećem stepenu. Generacija je divna, završili su sa dobrim ocjenama, tako da se nadam da će veća polovina njih otići da studira – kazala je Milićević.

Zdravka Milićević (FOTO: Moja Hercegovina)
Zdravka Milićević (FOTO: Moja Hercegovina)

Za maturantkinju Goricu Trklju ovo veče je, kaže, novi početak, ali i kraj jednog veoma lijepog poglavlja u životu.

– Sada slijedi jedan period sa mnogo više muka i problema, a maturske večeri i srednjoškolskih dana ćemo se sjećati sa lijepim uspomenama – kaže Gorica koja planira da nastavi školovanje na Elektrotehničkom fakultetu u Novom Sadu.

Gorica Trklja (u sredini) sa drugovima (FOTO: Moja Hercegovina)
Gorica Trklja (u sredini) sa drugovima (FOTO: Moja Hercegovina)

Među maturskim parovima bilo je i onih koji su u ljubavi. Nina Vujović i Lazar Tabaković jedni su od njih. Zajedno su iskoračili iz školskih klupa, a planiraju i da zajedno nastave školovanje u Banjaluci.

– Divne četiri godine su iza nas, kojih ćemo se rado sjećati u toku našeg života. Mnogo je divnih iskustava i prijatelja koji će nam pomoći i sa kojima ćemo se družiti u našem daljem životu – kaže Nina.

Nina Vujović i Lazar Tabaković (FOTO: Moja Hercegovina)
Nina Vujović i Lazar Tabaković (FOTO: Moja Hercegovina)

Komisija još uvijek nije donijela odluku ko će se ove godine okititi titulom đaka generacije.

Svečani maturski defile ispratilo je stotine Bilećana koji su novu generaciju maturanata ispratili gromkim aplauzima u, vjerujemo, svjetliju budućnost.

“Moja Hercegovina” donosi vam pogled na sinošnje veče kroz svoj objektiv:

Jelena Denda

951 Shares
951 Shares
951 Shares
Copy link