Početna  /  Kćerka Radovana Karadžića nova potpredsjednica NSRS
Republika Srpska Vijesti

Kćerka Radovana Karadžića nova potpredsjednica NSRS

Na posebnoj sjednici NSRS danas su za potpredsjednike ove institucije izabrani Sonja Karadžić-Jovičević, kandidatkinja SDS-a, Željka Stojičić iz SNSD-a, iz reda hrvatskog naroda, te Nenad Stevandić na prijedlog Slobodnog demokratskog srpskog kluba.

sonja_karadzic-1024x683
Foto: AFP

Do 14. posebne sjednice došlo je na zahtjev poslaničkih klubova SNSD-a, DNS-a, SP-a i Slobodnog demokratskog srpskog kluba.

Na početku sjednice predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović poslanike je obavijestio da je Nenad Stevandić podnio ostavku na funkciju skupštinskog potpredsjednika, te je ponovo izabran na ovu funkciju.

Ranije je Stevandića za potrpedsjednika skupštine predložila SDS, a nedugo nakon što je on napustio ovu stranku, poslanici opozicije su za vrijeme dok on vodi zasjedanja napuštali skupštinsku salu.

Od 17:00 sati počinje 15. posebna sjednica na kojoj će poslanici raspravljati o prijedlogu Ekonomske politike RS za 2016. godinu, prijedlogu Budžeta RS za 2016. godinu, prijedlog zakona o izvršenju Budžeta RS za 2016. godinu, prijedlogu zakona o posebnom doprinosu za solidarnost, prijedlogu odluke o dugoročnom, te kratkoročnom zaduživanju RS emisijom trezorskih zapisa za 2016. godinu.

89 Shares
89 Shares
Copy link