Početna  /  Do juna nova platforma političkog djelovanja opozicije u Republici Srpskoj
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Do juna nova platforma političkog djelovanja opozicije u Republici Srpskoj

Stranke Saveza za promjene (SzP) trebalo bi do juna ove godine da utvrde nove politike i platformu s kojom bi koalicija nastupila na narednim parlamentarnim izborima, jer nakon tog datuma sve gubi smisao, rekao je predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Savez za promjene pozvao Dodika da podnese ostavku i raspiše izbore (Foto: Nezavisne novine)
Savez za promjene pozvao Dodika da podnese ostavku i raspiše izbore (Foto: Nezavisne novine)

,,Što se tiče Saveza, ništa se ne dešava, jer su partnerske stranke očigledno zaokupljene svojim konsolidovanjem iznutra”, rekao je Čavić, a prenosi Klix.

Čavić ne smatra da je koalicija ugrožena i tvrdi da ne postoje naznake da bi bilo koja od stranaka koje čine SzP mogla da promijeni način političkog djelovanja i prestane da bude opozicija u Republici Srpskoj.

On je rekao da je u toku traženje formule zajedničkog djelovanja.

Generalni sekretar PDP-a Miroslav Brčkalo kaže da su za ovu partiju dvije stvari ključne.

,,Jedna je pregrupisavanje snaga unutar opozicionih redova. S tim u vezi mi vodimo pregovore s političkim partijama, ali i nekim poslanicima koji su izrazile želju da se priključe PDP-u”, rekao je Brčkalo, navodeći da su prevashodno u pitanju Napredna Srpska, SRS, kao i Čavićev NDP.

Druga ključna stvar za ovu partiju je, kaže on, utvrđivanje nove politike, koja se neće svoditi na to šta je rekao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Na pitanje kako stoje stvari u vezi s nastavkom koalicione saradnje sa SDS-om, Brčkalo je rekao da PDP veoma respektuje stranku koju predvodi Vukota Govedarica.

,,Oni sada provode svoje unutarstranačke izbore, do kraja maja, a od juna bi trebalo da budu načisto. Mi uvažavamo SDS kao najjaču opozicionu partiju i radujemo se nastavku saradnje”, dodao je Brčkalo.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap