Početna  /  Još 18 pozitivnih osoba na virus korona u Republici Srpskoj
Izdvajamo Republika Srpska

Još 18 pozitivnih osoba na virus korona u Republici Srpskoj

U RS je još 18 novozaraženih osoba virusom korona.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Srpske, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 324 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 18 osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta.

Riječ je o pet muških i 13 ženskih osoba, od kojih su šest mlađe, deset srednje i dvije osobe starijeg životnog doba.

Prema mjestu prebivališta, šest osoba je iz Banjaluke, po tri iz Zvornika i Šamca, po dvije iz Kotor Varoša i Doboja i po jedna iz Modriče i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.585 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj od virusa korona do sada su se oporavile ukupno 1.104 osobe, što predstavlja 69,05 odsto od ukupnog broja potvrđenih slučajeva infekcije. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 31.257 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 75, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 31, a u opštim bolnicama 44.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 79.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.159 osoba, a nadzor je završen kod 35.228 osoba.

3 Shares
3 Shares
Copy link