Početna  /  Jedna od najvećih zapljena heroina u BiH: SIPA lišila slobode Srđana Krndiju
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Jedna od najvećih zapljena heroina u BiH: SIPA lišila slobode Srđana Krndiju

Provodeći nastavak aktivnosti u akciji kodnog naziva “Povratnik”, usmjereno na otkrivanje i procesuiranje organizovanih struktura narko-kriminala koje djeluju u Brčkom i širom BiH, policijski službenici SIPA i Policije Brčko distrikta su po nalogu Tužilaštva BiH lišili slobode osumnjičenog Srđana Krndiju, rođenog 1990. godine u Banjaluci.

Takođe, operativnim radom i istražnim aktivnostima, došlo se do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina opojne droge, te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkrivena količina od više od 2 kilograma opojne droge heroin, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cijenu od oko 100.000 KM i što je jedna od najvećih zapljena heroina u BiH u proteklom periodu.

Akcija Povratnik, usmjerena je na borbu protiv organizovanog narko-kriminala u BiH, čiji pripadnici su vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i inostranstvu.

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

Istražne aktivnosti nastavljaju se dalje, a osobe pod istragom osumnjičene su za krivična djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

0 Shares
0 Shares
Copy link