Početna  /  “Jedan pilot živ, spasla ga Asadova vojska”
Svijet Vijesti

“Jedan pilot živ, spasla ga Asadova vojska”

Jedan od dvojice ruskih pilota koji se katapultirao nakon što je ruski avion pogođen je živ i pokupila ga je sirijska vojska, kaže ruski ambasador u Francuskoj.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, pilot je ranjen, prenosi “Raša tudej”.

“Jedan od pilota je ranjen kada se padobranom spuštao, da bi ga džihadisti nakon toga ubili na divljački način. Drugi je uspeo da pobegne. Prema poslednjim informacijama pokupila ga je sirijska vojska i on bi trebalo da se vrati u rusku vazduhoplovnu bazu”, izjavio je ambasador Aleksandar Orlov.

Osim toga, informaciju da je jedan pilot živ potvrdio je i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

“Operacija je uspešno okončana. Pilot je doveden u našu bazu. Živ je i zdrav”, rekao je Šojgu, a prenela agencija Tass.

On je istakao da je operacija spasavanja trajala 12 sati i dodao: “Zahvaljujem se svim našim ljudima koji su čitavu noć radili na ovome, uz velike rizike.”

Podsećamo, turkmenski pobunjenici ranije su saopštili da su ubili oba ruska pilota koji su se katapultirali iz oborenog ruskog borbenog aviona.

Skaj njuz je takođe preneo, pozivajući se na neimenovane izvore, da su oba pilota poginula, dok su mediji u Siriji naveli da ruski i sirijski helikopteri tragaju za pilotima.

Međutim, Slobodna vojska Sirije saopštila je da je oborila ruski helikopter koji je krenuo u misiju spasavanja pilota iz palog vojnog aviona.

Prethodno je saopšteno da je jedan od pilota sleteo na teritoriju Sirije koju pod kontrolom drže lokalni Turkmeni, a navodni snimak poginulog ruskog pilota agenciji Rojters dostavila je pobunjenička sirijska grupa.

0 Shares
0 Shares
Copy link