Januar će biti topliji od višegodišnjeg prosjeka, padavine sredinom mjeseca

Prema najavama meteorologa, u BiH slijedi zimsko razdoblje koje će biti nešto toplije u odnosu na višegodišnji prosjek. Danas će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme s maglom po kotlinama, a u Hercegovni pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura će biti od 4 do 10, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 12 stepeni.

Ilustracija

Pretežno oblačno i natprosječno toplo vrijeme preovladavaće do kraja sedmice. Jutarnje temperature kretaće se između minus 2 i 4 stepena u Bosni, a u Hercegovini i do 10 stepeni celzijusa, dok će maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni imati vrijednosti od 5 do 11, a u Hercegovini od 8 do 14 stepeni.

Prema sinoptičkim kartama stabilno vrijeme zadržaće se do polovine naredne sedmice. Temperature će biti i dalje iznad prosjeka, a temperature ispod nule moguće su samo u planinskim područjima.

U petak, 12. januara, i za vikend, 14. i 15. januara, meteorolozi prognoziraju nestabilno vrijeme s kišom u većem dijelu zemlje. Maksimalne temperature kretaće se između 6 i 11 stepeni celzijusa.

Autor