Izložba ženskih rukotvorina priređena u Ljubinju (FOTO)

LJUBINJE – Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, večeras je u prostorijama Narodne biblioteke “Dr Ljubo Mihić” u Ljubinju, priređena izložba ručnih radova koje su specijalno za ovu priliku izradile žene iz Ljubinja.

FOTO: Radovan Dangubić / Moja Hercegovina

Iako su imale svega nekoliko dana za pripremu izložbe, Ljubinjke su večeras predstavile pregršt zanimljivih svojeručnih radova, od pletenih kapa do veza.

Desanka Radić, predsjednica kulturno-umjetničkog društva “Ljubinje” iskoristila je priliku da zahvali svim ženama koje su uzele učešće u pripremi ove izložbe, i pozvala je na aktivnije učešće žena u organizaciji društvenog života u Ljubinju.

Mislim da su žene te koje treba možda malo više tih stvari da pokrenu. Zato ja ovim putem pozivam sve žene koje žele da se uključe u bilo kakve aktivnosti vezane za boljitak Ljubinja, da se uključe u organizacije. Da jednostavno učinimo našu svakodnevnicu drugačijom, da ono malo što imamo, da se potrudimo, da nama koji živimo ovdje, bude ljepše. Koristim priliku da zamolim sve žene našeg grada da se na bilo koji način malo aktiviramo. Da se same kao žene pokrenemo, jer vidim da ima savršeno sposobnih žena koje mogu da urade mnogo toga”, poručila je Radić.

U okviru programa, večeras su nastupili i ljubinjski mališani koji su izveli niz recitacija.

Izložba nije prodajnog karaktera, a u narednih nekoliko dana biće dostupna svim posjetiocima ljubinjske biblioteke.

Milena Koprivica

Autor