Početna  /  Izložba slika Borka Sorajića priređena u Ljubinju
Hercegovina Kultura ljubinje

Izložba slika Borka Sorajića priređena u Ljubinju

LjUBINjE – Izložba slika ljubinjskog slikara Borka Sorajića priređena je večeras u  Narodnoj biblioteci “Dr Ljubo Mihić” u Ljubinju.

Izložbu je otvorio akademski slikar Miloslav Bato Babić koji je rekao da Sorajićeve slike govore same za sebe, te da su vrlo analitične, i budući da su glavni motivi priroda sela i pejzaži dovoljno govore o povezanosti Ljubinja sa korijenima.

“Slike nisam vidio uživo, već preko fotografija. Sad kad ih vidim ovako, oduševljen sam. Ovdje je jedna volja i uživanje, ali ne hedonističko uživanje kao u hrani ili piću, već kao uživanje u nekoj njivi ili vinogradu koji radite i obrađujete, divite se i uživate u tome. To je nešto ono što vas drži sa korijenima, što Ljubinje zadržava još i možda je jedan od rijetkih gradova koji ima tu vezu sa korijenima, sa selom sa izvorom”, rekao je Babić.

Borko Sorajić, autor izložbe, obratio se prisutnim posjetiocima i iskoristio je priliku da se zahvali brojnim prijateljima koji su došli iz raznih gradova da isprate njegovu izložbu.

Ako Bog nekoga voli onda mu da i prijatelje. Ja večeras vidim da mene obožava. Inače, svrha mojih izložbi je uvijek druženje dobrih i lijepih  ljudi”, rekao je između ostalog Sorajić.

Večerašnju izložbu je vodio Novica Telebak, a posjetioci će imati priliku da pogledaju slike u narednih 10 dana.

233 Shares
233 Shares
233 Shares
Copy link